Ludovic Orban spulbera scenariul inceperii scolii pe 1 octombrie : Scoala incepe pe 14 septembrie, asta am anuntat clar

0
64

Dupa ce a lasat sa se inteleaga ca elevii ar putea face scoala online in intervalul 14 septembrie – 1 octombrie, premierul Ludovic Orban vine cu precizari si spune ca elevii vor merge la scoala de pe 14 septembrie, pentru ca dreptul la educatie trebuie respectat.

Exista insa posibilitatea ca in anumite judete scoala sa inceapa mai tarziu, iar cei mici sa aiba cursuri online, daca sunt prea multe cazuri de Covid-19. Decizia finala se va lua saptamana viitoare.

Citeste si :  Ludovic Orban, despre dezastrul guvernarii PSD: „FDI n-are bani, ci promisiuni de bani. Veniturile bugetare, mai mici cu 18 miliarde de lei”

Pentru ca situatia epidemiologica se schimba de la o zi la alta, autoritatile analizeaza diferite scenarii pentru inceperea scolii. A fost luata in calcul si data de 1 octombrie, insa premierul spune ca scoala va incepe pe 14 septembrie.

„Au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat ca multi dintre cei infectati se intorceau din sejururi si ca sunt puncte de vedere legate de faptul ca ar trebui consumata boala intr-o perioada, dar nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat la nivel de Guvern si vom anunta cand e de anuntat. Scoala incepe pe 14 septembrie, asta am anuntat clar, dreptul la educatie trebuie respectat, scoala trebuie sa inceapa pe 14 septembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si :  Premierul Orban : Sub nicio forma slujbele religioase nu vor fi organizate in interiorul bisericilor dupa 15 mai

Potrivit ministrului Educatiei, deciziile vor fi luate impreuna cu Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.