Home / Politica / Politica National / Lupta pe functii, în cadrul PSD: Deputatul ‘Mitraliera’ se vrea vicepresedinte

Lupta pe functii, în cadrul PSD: Deputatul ‘Mitraliera’ se vrea vicepresedinte

Lupta pe functii, în cadrul PSD: Deputatul 'Mitraliera' se vrea vicepresedinte 1Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat luni că la Congres va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte, afirmând că alegerile ar trebui organizate alegeri pe actualul statut al partidului, “ca să nu existe competiţie”. Referitor la alegerea în regiuni a opt bărbaţi şi opt femei vicepreşedinţi, el a spus că nu ştie dacă este o cutumă a partidului ca de la 30% femei în conducerea partidului să se ajungă la 50%.
”Eu aş vrea să candidez la funcţia de vicepreşedinte al partidului, cum am candidat şi acum patru ani. Înţeleg că se va propune o modificare de statut şi înţeleg că s-a propus să fie alegeri pe regiuni şi nu poţi să candidezi decât unul singur – un bărbat şi o femeie, pentru că nu poate în regiunea respectivă să dea organizaţia un singur aviz decât pentru o singură persoană. Logic – foarte simplu şi foarte şmechereşte”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Citeste si :  Tudorel Toader criticat de PSD ca nu semneaza ordonanta pentru amnistie si gratiere!

El a mai spus că ar trebui organizate alegeri pe actualul statut al partidului, “ca să nu existe competiţie”.

”Eu cred că ar trebui să mergem pe statutul vechi al partidului, nu să facem un statut nou, ca să nu existe competiţie în partid. Mie mi se pare firesc ca orice om să poată candida. Ar fi limitarea candidaturilor”, a adăugat Rădulescu.

Acesta a spus, referitor la egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei pentru funcţiile de vicepreşedinţi, că nu ştie dacă majorarea procentului femeilor în conducerea PSD de la 30% la 50% este o cutumă a partidului.

”Vor fi jumătate bărbaţi şi jumătate femei. Fiind opt regiuni, vor fi opt bărbaţi şi opt femei. Se măreşte numărul de femei. Ceea ce (…) eu nu am nimic, mie îmi plac femeile, le iubesc extraordinar, dar nu ştiu dacă e, aşa, o cutumă în partidul nostru, chiar aşa, dintr-o dată, de la 30% la 50%”, a mai spus acesta.

Citeste si :  Noul ministru PSD al Justitiei anunta ca amnistia va fi discutata in Parlament

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a anunţat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) că va propune ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune, posturile urmând a fi egal împărţite între femei şi bărbaţi. El a precizat că susţinerea sa pentru femei nu este ”un moft”, făcând tot ce a depins de el pentru ca femeile să capete ”un rol important”.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.