Maestrul Eugen Doga sarbatoreste la Craiova Centenarul Marii Uniri. Celebrul compozitor a imbratisat cu entuziasm ideea de a compune o lucrare pentru Opera Romana Craiova, special pentru eveniment.

0
378

Maestrul Eugen Doga sarbatoreste la Craiova Centenarul Marii Uniri. Celebrul compozitor a imbratisat cu entuziasm ideea de a compune o lucrare pentru Opera Romana Craiova, special pentru eveniment. 1Paul Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Salajanu, Gheorghe Rosoga si Cristina Scarlat sunt invitatii spectacolului extraordinar „Unirea cea Mare”, de Eugen Doga, eveniment al Operei Romane Craiova cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe 1 decembrie 2018, la Sala Polivalenta din Craiova. Spectacolul care reuneste peste 100 de artisti, Orchestra, Corul si Baletul Operei Romane Craiova, este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova si al Consiliului Local Craiova.
Maestrul Eugen Doga este un nume important printre compozitorii contemporani. Celebrul sau vals din coloana sonora a filmului „Gingasa si tandra mea fiara”, ecranizarea romanului lui Cehov „Drama la vanatoare”, a fost apreciat chiar de UNESCO drept o capodopera muzicala a secolului XX.

Citeste si :  SC Termo opreste maine furnizarea caldurii in Craiova

Ilustrul compozitor se simte apropiat de Oltenia. In toamna anului 2015, chiar in sala Operei, a rasunat imnul „Craiova mea”, in cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, iar in anul 2016 a fost declarat cetatean de onoare al Craiovei. Compozitia sa, cantata scenica „Unirea cea Mare”, pe versuri de Nicolae Dabija si Ion Deaconescu, este prezentata la Craiova in premiera absoluta. Conducerea muzicala a spectacolului ii este incredintata maestrului Dumitru Carciumaru, regia ii apartine lui Antoniu Zamfir, scenografia fiind creata de Rasvan Draganescu.
Paul Surugiu (Fuego) va interpreta rolul Intreaga Romanie, Dinu Iancu Salajanu va intruchipa Transilvania, Gheorghe Rosoga va fi Tara Romaneasca, iar Cristina Scarlat va reprezenta Moldova si Bucovina. Din distributie fac parte si artistii: Ioan Cherata (Mihai Viteazul), Dan Cornescu (Pan Halippa), Cosmin Vasilescu (Doru Popovici), Romulus Nicolae Cucu (Gheorghe Pop de Basesti), Teodor Ispas (Vasile Goldis) si Alexandru Petre (Iuliu Maniu), alaturi de Orchestra, Corul si Baletul Operei Romane Craiova.

Biletele pot fi cumparate online pe platforma eventim.ro
http://www.eventim.ro/ro/bilete/unirea-cea-mare-de-eugen-doga-craiova-sala-polivalenta-504585/
sau la Agentia de bilete a Operei Romane Craiova: str. Mihai Viteazul nr. 7, telefon: 0351.442.471, [email protected], www.operacraiova.ro

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.