Mafia din sistemul sanitar loveste din nou! Decontari ILEGALE de 4 milioane de lei in sanatate!

0
113

Mafia din sistemul sanitar loveste din nou! Decontari ILEGALE de 4 milioane de lei in sanatate! 1Sistemul Sanitar din Romania a intrat in atentia autoritatilor ceea ce a dus la deschiderea unor anchete cu privire la decontarile ilegale in domeniul serviciilor si dispozitivelor medicale de la casele de asigurari de sanatate.
Astfel, in ultimele 4 luni, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au efectuat cercetari in 50 de dosare penale, privind decontari de servicii si dispozitive medicale de la casele de asigurari de sanatate. Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetarilor este de peste 4.000.000 de lei.
“In perioada martie-iunie a.c., Politia Romana, prin Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si unitatile teritoriale de investigare a criminalitatii economice, a actionat, la nivel national, pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor comise cu ocazia decontarii de servicii si dispozitive medicale de la casele de asigurari de sanatate.
Activitatile desfasurate au urmarit protejarea pacientilor care au reala nevoie de asigurarea de servicii medicale de ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale, precum si mentinerea unui mediu de afaceri concurential, prin asigurarea unui tratament egal si nediscriminatoriu pentru toti operatorii economici.
In aceasta perioada, politistii au efectuat investigatii in 50 de dosare penale, in care sunt cercetate 74 de persoane. Dintre acestea, fata de 36 au fost dispuse masuri preventive, respectiv 4 au fost arestate preventiv, 21 plasate sub controlul judiciar si 11 retinute.
Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetarilor este de 4.094.868 lei, fiind aplicate masuri asiguratorii in valoare de 2.482.141 de lei.
Pe langa componenta de investigare a faptelor ilicite, activitatile desfasurate au urmarit eficientizarea modului de utilizare a fondurilor alocate in scopul ajutarii persoanelor care au nevoie de servicii sau dispozitive medicale si implicit cresterea calitatii serviciilor acordate pacientilor”, informeaza Politia Romana.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 11 IULIE 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.