Mai este Romania granarul Europei?

0
346

Mai este Romania granarul Europei? 1

Desi nu se poate spune ca Romania este „granarul Europei”, tara noastra s-a aflat pe primele pozitii in privinta productiei de grau, porumb si floarea soarelui in 2017, arata o analiza realizata de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala.

In randul tarilor analizate, Romania a fost in 2017 pe primul loc la productia de floarea soarelui si pe locul al II-lea la productia la porumb, conform datelor provizorii ale INS. In ceea ce proiveste productia de grau, Franta, Germania si Polinia conduc topul in randul tarilor analizate.

Citeste si :  Exportul de cereale din Romania a crescut impresionant! Romania a exportat, in primul trimestru din 2020, cereale in suma de 822,4 milioane de euro.

Romania nu sta atat de bine la capitolul productivitate. Astfel, Romania se aliniaza, mai degraba, productivitatii tarilor din Est. Exceptie face productivitatea la floarea soarelui, unde Romania ocupa primul lor in randul tarilor analizate.

Oricum, din punct de vedere al productivitatii, tarile din Est sunt mai omogene la toate cele 3 culturi analizate, in timp ce in randul tarilor din vest exista o mai mare discrepanta productiva, in special pentru culturile de grau si floarea soarelui.

Citeste si :  Dacian Cioloș: România, în colaps generalizat din cauza politicienilor.Într-o săptămână rămânem fără primari și șefi de consilii județene.

Cu toate acestea, in 2017 comparativ cu 2016, Romania si-a imbunatatit productivitatea inregistrand cresteri ale productiilor de grau, porumb si floarea soarelui desi suprafetele cultivate au scazut pentru toate cele 3 culturi analizate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.