Mai multe proiecte finanţate cu bani europeni urmează să fie aprobate de Consiliul Local al Municipiului Craiova, în ședința de săptămâna viitoare

0
518

Mai multe proiecte finanţate cu bani europeni urmează să fie aprobate de Consiliul Local al Municipiului Craiova, în ședința de săptămâna viitoare ( marți, 28 nov.). Administraţia locală craioveană are alocată o sumă de peste 90 de milioane de euro, în cadrul Programului Regional Sud-Vest 2021-2027 ( din Fondul european de dezvoltare regională, dar și de la bugetul de stat).

Pe lista de proiecte eligibile în cadrul Priorităţii 3 – Eficienţă energetică şi infrastructură verde (doar componenta de infrastructură verde) – se află două proiecte şi anume înfiinţarea Parcului Cernele şi a Parcului Amaradia, iar suma alocată este de aproape 20 de milioane de euro. În cadrul Priorităţii 4 – Mobilitate urbană sustenabilă – cu o alocare de peste 26 de milioane de euro, sunt înscrise tot două proiecte, respectiv, modernizarea depoului de tramvaie şi construirea unei autobaze pentru mijloacele de transport local în comun.

Cei mai mulți bani sunt pentru Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă – aproape 44 de milioane de euro. De altfel, aici se regăsesc cele mai multe proiecte – 13. Printre acestea revitalizarea zonei centrale- Piaţa Mihai Viteazul și a zonei 1 Mai; Reabilitarea Casei Rusănescu cunoscută sub denumirea de „Casa Căsătoriilor; Reabilitarea şcolii Obedeanu şi transformarea ei în muzeu; precum și proiectarea unui Muzeu al Apei în Craiova. Pe aceeaşi listă se află şi reabilitarea Şcolii de Arte şi Meserii Cornetti, precum și proiecte care vizează restaurarea unor bisericii din Craiova.

Sursa articol Radio Oltenia

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.