Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

0
331

Elena Cîțu, mama premierului Florin Cîțu, a murit vineri, la exact o săptămână după potopul de minciuni în care George Simion, copreședinte AUR, i-a îngropat familia. Politrucul rusofil a pomenit-o explicit pe mama premierului, care era grav bolnavă.
Florin Cîțu (49 de ani) e în doliu: mama sa a fost răpusă de o boală incurabilă. Premierul era plecat în Maramureș, dar a aflat cumplita veste, a revenit de urgență la București, cu un avion militar, anulându-și programul zilei de sâmbătă.

Potrivit unui comunicat de presă, premierul Florin Cîţu nu va mai participa, sâmbătă, la prima etapă a circuitului Grand Chess Tour – Superbet Chess Classic România 2021, aşa cum anunţase în cursul zilei de vineri.

Elena Cîțu trăia alături de soțul ei, Vasile Cîțu, în satul Tulei-Câmpeni, comuna Golești, județul Vâlcea. Satul se află în apropierea drumului dintre Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş şi e răsfirat pe dealuri, cu gospodării aflate la depărtare una de cealaltă, înconjurate de livezi şi păşuni. Aici au trăit bunicii materni ai lui Florin Cîţu şi tot aici au copilărit actualul premier şi fratele său.

Citeste si :  PNL îl va propune tot pe Florin Cîţu premier la consultările de luni

Bătrâna a fost pomenită de George Simion în minciunile sale

Decesul Elenei Cîțu survine la 7 zile după „reportajul” abject făcut de George Simion, copreședinte AUR, în județul Vâlcea, unde familia Cîțu deține 75 de hectare de pădure (obținute prin retrocedare, după prăbușirea comunismului).

Simion a montat o întreagă diversiune, prezentând imagini cu păduri tăiate „în ras” ca fiind ale familiei Cîțu; în realitate, imaginile respective nu aveau nicio legătură cu familia Cîțu. Imaginile toxice au fost asortate cu acuzații mincinoase.

Copreședintele AUR a făcut trimitere de mai multe ori la mama premierului: o dată explicit („Orice jurnalist care a anchetata cazul a fost dat în judecată de familia Cîțu, de mama și de fratele acestuia”), de alte câte ori prin ricoșeu (sub formula „familia Cîțu”).

Deja suferindă, Elena Cîțu a fost nevoit să suporte, revoltată, și abjecțiile lui George Simion, neînțelegând cum poate un individ să debiteze atâtea minciuni despre ea și familia ei.

Minciunile lui Simion au fost preluate cu voluptate de televiziunile de propagandă de pe orbita PSD-AUR, rostogolite zile în șir și „mestecate” de dimineața până seara de analiști cuplați la banii Mafiei politico-mediatice.

Citeste si :  Florin Cîțu a prelungit mandatele directorilor generali interimari de la SRR şi SRTV

„Mergeam la pește cu sapa, pentru că așa deviam râul, și peștele rămânea”

În decembrie 2020, la scurt timp după ce și-a văzut băiatul premier, bătrânul Vasile Cîțu spunea că nu și-a dorit ca fiul său să ajungă în fruntea Guvernului.

„Vă spun sincer, eu nu-mi doream să fie premier. E și așa tare greu, îl văd rar, are multe responsabilități. (…) Vine pe aici mereu, plimbă câinele prin pădure, normal că ține la locurile astea”, a declarat Vasile Cîțu pentru un post de televiziune.

La rândul său, într-un interviu dat lui Mihai Morar, Florin Cîțu a vorbit despre familie și despre locul în care a copilărit – cătunul Tulei-Câmpeni.

„Ai mei au fost puțin mai relaxați și-mi spuneau «vreau să faci treabă la acele materii, spune-mi care sunt». Au fost engleză, matematică, fizică, cam aici ne opream. Mergeam la țară, părinții mei ne trimiteau la țară la muncă în fiecare vacanță. Și cum era ultima zi de școală, eram în autobuz și seara eram la țară. Primul lucru pe care-l făceam: mă uitam cu fratele meu și vărul meu în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu. Atunci nu mergeai cu vacile, nu munceai, nu făceai nimic. Mergeam la pește cu sapa, pentru că așa deviam râul, și peștele rămânea. (…) Sunt multe momente frumoase și făceam multe prostii. (…) Familia mea este acolo, merg acolo cu plăcere. Este un loc uitat de lume, este un drum îngrozitor, sunt trei case pe un deal și vreo cinci pe alt deal, dar e fantastic”, a povestit Cîțu.

Citeste si :  Angajații nevaccinați din sistemul de sănătate, public sau privat, vor fi obligați să se testeze pe banii proprii

sursa ziaristii

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.