Managerul Spitalului din Craiova a luat infectie nosocomiala chiar in spitalul pe care il conduce

0
550

Florin Eugen Georgescu, manager interimar al Spitalului Judetean Craiova, a contractat o bacterie numita ”Clostridium difficile” saptamana trecuta si s-a internat in Spitalul de Boli Infectioase Craiova, unde lucreaza mama sa, Adriana Georgescu.

Sursele Libertatea au punctat ca managerul Florin Eugen Georgescu ar putea fi mai greu de gasit, fiind “bolnav” si internat in alt spital dupa ce ar fi contractat o infectie nosocomiala in propria institutie. E vorba de ”Clostridium difficile”, una dintre cele mai raspandite bacterii intraspitalicesti nu doar in Romania.

Florin Eugen Georgescu a fost internat la Spitalul Victor Babes din oras, chiar in stabilimentul in care lucreaza mama sa, Adriana Georgescu, medic specializat in boli infectioase.

In functie de starea imunitatii persoanei infectate, bacteria se poate manifesta prin diaree severa, colita pseudomembranoasa, megacolon toxic, perforarea colonului si, in unele cazuri, deces. Cele mai frecvente cazuri de infectie cu ”Clostridium difficile” apar in mediul spitalicesc, mai ales in unitatile cu spitalizari prelungite.

Sursa articol : Libertatea 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.