MANIFEST! Unionistii anunta: FARA POLITICA IN ACEASTA ZI SFANTA!

0
182

MANIFEST! Unionistii anunta: FARA POLITICA IN ACEASTA ZI SFANTA! 1Platforma Unionista Actiunea 2012, organizatoarea Marsului Unirii din 1 Decembrie, de la Alba Iulia, anunta ca nu se va organiza niciun protest cu ocazia Zilei Nationale si cere diferitelor tabere politice sa ramana in afara Cetatii Unirii.

„Avem 364 de zile din an in care sa ne certam intre noi. Pe 1 Decembrie lasam la o parte toate divergentele si ne unim pentru a cinsti Ziua Nationala. Nu conteaza nici cazarile, nici meniul, nici abuzurile comise de diferite institutii devenite stat in stat. Delegatii de la Marea Adunare Nationala de acum 100 de ani nu si-au pus aceste probleme si au facut ce trebuie. Acum nu avem conducatorii care sa se ridice la inaltimea inaintasilor, dar macar putem onora cum se cuvine unionistii anului 1918. Ii invitam la Alba Iulia, in fata Garii, la ora 08:00, doar pe cei care inteleg acest lucru: de la maramuresenii, satmarenii si covasnenii care vin cu carutele, pana la fratii nostri basarabeni si bucovineni care se afla in afara hotarelor de azi”, a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Citeste si :  ALDE DOLJ: SCANDALURILE LEGATE DE ASOCIATIILE DE PROPRIETARI TREBUIE OPRITE DEFINITIV

Alaturi de Platforma Unionista Actiunea 2012, vor veni sa participe la Marsul Unirii membrii Asociatiei Diaspora Europeana, reuniti din statele europene la vama Bors. De asemenea, mii de basarabeni si nord-bucovineni se alatura marsului. Zeci de autocare pornesc vineri seara din Chisinau, altele urmand sa vina alaturi de localitatile din tara cu care sunt infratite.

Spre Alba Iulia, grupuri de initiativa din diferite judete au pornit pe jos, cum este cazul fostului deputat din Balti, Ion Margineanu, sau cu carutele, pentru a participa la Ziua Nationala de la Alba Iulia. Unionistii reitereaza ca in cadrul Marsului Unirii care va porni de la ora 08:00 dimineata din fata garii, pe jos spre Cetatea Unirii, nu va exista niciun protest, nici fata de jandarmerie, nici fata de vreo tabara politica sau alta.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.