Marcel Boloș anunță că taxa pe soare nu se impune!

0
117

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, spune că taxa pe soare, care va viza proiectele cu energie regenerabilă, nu se va impune. Boloș spune că un astfel de bir ar descuraja investițiile în domeniu.

Referitor la o recentă ordonanță de urgență, inițiată de ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), și apărută în Monitorul Oficial, prin care firmele românești care investesc în panouri fotovoltaice să fie supuse la anumite taxe, liberalul Marcel Boloș a afirmat că nu crede că „se poate pune problema acum pentru o taxă pe resursele regenerabile, pentru că ar inhiba apetitul celor interesați de investiții în acest domeniu”.

„Aici, această taxă pentru resurse regenerabile mă gândesc că o are în vedere pe termen lung, pentru că altfel ar fi o taxă prohibitivă pentru proiectele – toate – pe care le implementează fie prosumatorii persoane fizice, fie prosumatorii persoane juridic. Eu cred că această taxă își poate avea rostul, dar poate peste următorii 5 ani, când piața s-a așezat și e un mediu mai stabil pentru așa ceva. Dar nu cred că se poate pune problema acum pentru o taxă pe resursele regenerabile, pentru că ar fi prohibitivă și ar inhiba apetitul celor interesați de investiții în acest domeniu” – a comentat Boloș, chestionat de StartupCafe.ro legat de acest subiect.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.