Marcel Iures se intalneste din nou cu Ion Creanga pe scena Teatrului Colibri

0
184

Marcel Iures se intalneste din nou cu Ion Creanga pe scena Teatrului Colibri 1Joi, 30 mai 2019, ora 19:00, Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova si Teatrul ACT Bucuresti invita publicul la spectacolul „Absolut!“ dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga, cu Marcel Iures, in regia lui Alexandru Dabija, spectacol ce inchide Stagiunea Colibri.ACTul3.

„Polemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea si Dracul… Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare. Marcel Iures se intalneste cu Ion Creanga.

Pentru multa lume va fi o surpriza. Mai putina lume va spune insa: <Era si timpul!>“, Alexandru Dabija, regizor (www.teatrulact.ro).
Spectacolul Absolut! se adreseaza unui public de peste 12 ani.
20 LEI/PERS.: pret unic pentru acest spectacol
Biletele se pot procura de la Agentia Teatrului Colibri, de luni pana sambata, intre orele 10:00 – 13:00 si 16:00 – 19:00, iar duminica, in intervalul 10:00 – 13:00.

Citeste si :  Teatrul Colibri Craiova & Teatrul ACT Bucuresti: parteneriat unic in Romania, realizat de 4 ani la Craiova

Stagiunea Colibri.ACTul3 a inceput in luna noiembrie 2018, cu spectacolul „Constelatii“, de Nick Payne, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan, cu actorii Ana Ularu si Radu Iacoban.

Au urmat spectacolele:

  • „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“, de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii“ de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, coloana sonoră de Ovidiu Păcurar, muzica Răzvan Mirică, cu actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă.
  • „Stage Dogs“, adaptare (după „A life in the theatre“ de David Mamet) și regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan, cu Marcel Iureș și Florin Piersic jr.
  • „Moș Nichifor“, după „Moș Nichifor Coțcariul“ de Ion Creangă, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, regia Alexandru Dabija, costume Manuela Pungan. Spectacolul a avut două reprezentații în această stagiune, fiind prezentat în premieră la Craiova, pe scena Teatrului Colibri, joi, 28 februarie 2019.
  • „N-ai tu treabă!“, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac“ de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu.

Parteneriatul Teatrului Colibri Craiova cu Teatrul ACT Bucuresti a inceput la finele anului 2014, sub genericul Colibri intr-un ACT, primul spectacol fiind „Absolut!“ dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga, cu Marcel Iures, in regia lui Alexandru Dabija. In tot acest timp, spectacolele ACT s-au jucat in premiera la Craiova, Teatrul Colibri fiind singurul din tara cu microstagiune constanta a institutiei bucurestene, datorata apetentei publicului craiovean pentru acest gen de spectacole.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.