Marcel Vela: Am revizuit protocolul cu Biserica Ortodoxa Romana

0
228

Marcel Vela a anuntat, miercuri seara, ca protocolul semnat intre MAI si Biserica Ortodoxa Romana a fost modificat, dupa cum urmeaza:

”Am avut o noua discutie, in aceasta seara, cu Preafericitul Patriarh si am ajuns la un nou acord pentru a revizui unele masuri pentru sarbatorile pascale.

Acordul Patriarhiei si MAI din 14 aprilie se modifica dupa cum urmeaza:

1. slujbele religioase se vor respecta cu indrumarea BOR si prevederilor din Ordonantele Militare fara participarea credinciosilor in incinta, in curtea sau in vecinatatea lacasurilor de cult

2. Pastile vor fi distribuite la domiciliile credinciosilor de catre personalul clerical si voluntari vineri si sambata, intre orele 08-17:00, si in prima zi de Pasti, duminica, intre orele 06 si 12:00, la solicitarea credinciosilor

3. Sfanta Lumina va fi distribuita sambata, dupa ora 20, de catre clerici si maximum 5 voluntari, cu masca si manusi.

4. Credinciosii vor primi Pastile din pragul casei sau de la fereastra, fara a iesi in strada. In imobilele cu mai multe locuinte, asociatia de propietari va desemna un reprezentant care sa preia Pastile si sa le distribuie. In spitalele unde nu exista preot, cadrele MAI vor distribui Pastile. Structurile MAI vor asigura ordinea publica pe toata perioada distribuirii Pastilor.”, a declarat Marcel Vela.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.