Marcel Vela cere mobilizarea maxima dupa valul de violente din ultima perioada!

0
214

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, condamnă ferm actele de violență din ultima perioadă și crește acțiunile structurilor de specialitate ale MAI în combaterea și sancționarea elementelor infracționale, se arată într-un comunicat al MAI.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a solicitat Poliției și celorlalte structuri competente aflate în subordinea sau în coordonarea MAI “o mobilizare cât mai activă și o cât mai bună cooperare în menținerea și restaurarea ordinii de drept”. Totodată, a cerut să fie intensificate acțiunile de combatere a actelor de violență gravă, precum și a grupărilor infracționale.

“În acest sens, se impune adaptarea echipelor de intervenție la necesitățile din teren, creșterea prezenței și vizibilității, în special, în zonele cu grad ridicat de periculozitate, din cauza elementelor infracționale.

Siguranța tuturor cetățenilor este prioritară. Chiar dacă, de la începutul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea măsurilor impuse de instituirea stării de urgență, respectiv a stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19, au rămas în atenție și celelalte acțiuni și activități specifice muncii de poliție.

Pentru eficiența dorită, se impune colaborarea între toate instituțiile administrației publice locale/ centrale. De asemenea, încurajăm cetățenii de bună credință să coopereze cu forțele de ordine în vederea identificării celor care comit sau participă la comiterea de acte de violență sau care se sustrag de la răspunderea în fața legii.

Ministrul afacerilor interne asigură cetățenii români că structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea și combaterea faptelor care pun în pericol siguranța și chiar viața oamenilor”, mai transmite MAI.

Poliţiştii au condus la audieri, duminică, 26 de persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni, printre care tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, uz de armă fără drept şi distrugere, în urma a 23 de percheziţii domiciliare efectuate în oraşul vasluian Murgeni, a informat, duminică, IGPR.

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.