Marcel Vela : Dupa 15 mai, toti vom putea sa iesim din localitati.

0
212

Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirma ca dupa 15 mai oamenii vor putea iesi din localitate, „fara a tine cont de limita de municipiu sau limita de judet”, si nu vor mai avea nevoie sa completeze declaratii pe propria raspundere. „Nu este impusa o limita, pentru ca era foarte dificil de impus limite in aceste zone metropolitane si in consecinta nu va exista o limita teritorial-administrativa in cadrul careia sa va puteti deplasa sau sa nu va puteti deplasa”, explica Vela.

„Am decis urmatorul lucru: puteti sa mergeti, sa parasiti localitatea, fara a tine cont de limita de municipiu sau limita de judet. Asadar nu este impusa o limita, pentru ca era foarte dificil de impus limite in aceste zone metropolitane si in consecinta nu va exista o limita teritorial-administrativa in cadrul careia sa va puteti deplasa sau sa nu va puteti deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seara, intr-o inregistrare video publicata pe pagina sa de Facebook, raspunzand unor intrebari adresate..

El i-a raspuns unui alt barbat ca poate merge „la iarba verde” in afara localitatii, cu respectarea regulilor de distantare.

Raspunzand unei alte intrebari, Vela a spus ca dupa 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaratiilor pe proprie raspundere pentru ca se asteapta la o „responsabilitate la fel ca si pana avum din partea cetatenilor”.

De asemenea, intrebat fiind cand se vor relua zborurile si daca se va sta in carantina institutionalizata la intoarcerea din Marea Britanie, Vela a explicat ca zborurile intre Romania si alte tari se vor relua in functie de situatia din tara respectiva.

„Anglia pentru moment este in zona rosie, in momentul in care va fi in zona galbena, nu veti mai sta in carantina, se va impune izolarea la domiciliu. Daca Anglia va ramane inca doua saptamani, o luna in zona rosie, atunci carantina este o metoda prin care epidemiologii sustin ca se pot opri cat mai eficient infectiile cu coronavirus in randul cetatenilor care locuiesc in Romania”, a afirmat Vela.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.