Marcel Vela intervine in cazul Caracal si trimite corpul de control al ministrului la DIPI

0
436

Ministrul de Interne, Marcel Vela, intervine in cazul Caracal si spune ca va lua mai multe masuri si va trimite controale la institutiile care au sovait in rezolvrea cazului.

“Adjunctul Alexa Nicolae a revenit la serviciu saptamana trecuta si este programat, citat pentru miercuri, la consiliul de disciplina. El este cercetat disciplinar si conform statutului positistului si al tuturor sesizarilor care s-au facut cu privire la ceea ce s-a intamplat in 24 iulie, este cercetat cu privire la toate aspectele”, a declarat Marcel Vela, in direct la Romania TV.

“Mai sunt cercetati adjunctul Sarbu, dar fiind in concediu medical a fost necesara suspendarea cercetarii disciplinare, pentru ca sa nu se depaseasca termenul, conform legii actuale, acest statut al politistului care are cateva termene imperative, sase luni de cercetare si sa nu treaca un an de la fapta respectiva. Avand atat de multe concedii medicale, solutia pentru a nu trece anul de cercetare este suspendarea cercetarii astfel incat aceste concedii medicale sa prelungeasca termenul de un an sau sase luni”, a adaugat.

“Da, este ciudata aceasta imbolnavire subita a politistilor de la Caracal si din Olt, mai mult, pe langa adjunctul Sarbu, amintit mai devreme, mai este si seful Investigatiilor Criminale, Pistol Constantin, care este la fel, in concendiu medical si ii este suspendata cercetarea disciplinara pentru a nu se depasi termenul de ancheta sau sanctionare. Eu, de cand sunt ministru, am fost pus intr-o situatie neplacuta de multe ori, in care am fost nevoit sa semnez ordine de clasare pentru ca au fost depasite termenele respective si dosarul trebuia clasat. Din aceasta saptamana, am dispus catre Directia Medicala din Ministerul Afacerilor Interne ca sa discute cu medici de la Spitalul de Urgenta al MAI, sa verifice toate actele medicale prezentate si inclusiv pe cei doi care mai sunt in concediu medical”, a continuat Vela.

Daca va aduceti aminte, cand am venit la minister s-au imbolnavit subit mai multi prefecti. La fel, am apelat la medici sa verifice tratamentul, poate ca cei care au stabilit un diagnostic nu au prescris un tratament bun si uitati ca se prelungesc aceste concedii si boala lor poate sa-i afecteze foarte grav. In acest context apelez direct la medici, pentru ca administrativ sau ierarhic superior, Ministrul Sanatatii nu poate interveni in constatarea facuta de un medic”, a mai spus Marcel Vela.

“Sunt acte normative pe care eu le-am gasit aici si le aplic asa cum sunt, dar ca sa va spun ca si concluzie, o sa propun si am si discutat cu colegii din Minister, modificari la aceste acte normative, astfel incat sa nu se mai ascunda dupa prescrieri, termene imperative de sase luni sau de un an, avand in vedere ca avem si situatii in care se recurg la tot felul de tertipuri, un autodenunt penal al unui politist care a suspendat ancheta administrativa blocata de un an de zile, si el ramane bine mersi in continuare pentru ca acea ancheta penala suspenda ancheta administrativa. Daca cea din urma ar fi mers pana la capat nu mai avea ce cauta in politie. Sunt foarte multe acte normative care trebuie reglementate, analizate si indreptate.

Vreau sa trimit corpul de control al ministrului la DIPI, pentru ca DIPI e un fel de politia politiei si aceasta institutie trebuia sa stie inca inainte de 24 iulie, cand s-a intamplat tragedia, ca la Caracal exista o incompatibilitate mascata printr-un divort, intre seful politiei Caracal si familia Mirea. Si doamna Mirea Violeta care este seful sectiei rurale. Acest aspect arata ca nici politia politiei nu a functionat foarte bine inainte de tragedia de la Caracal si nu mai doresc sa se repete aceste incompatibilitati care pot genera fenomene infractionale la scara larga sau punctual, drame si tragedii asa cum au fost la Caracal”, a concluzionat Ministrul de Interne.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.