Mare atentie la fructe si legume. Ce au descoperit autoritatile …

0
72

Testele efectuate recent de catre Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) arata ca o persoana care consuma legume sau fructe ingereaza pana la 10 pesticide diferite.

Cel mai des, fructele si legumele contin imazalil, un pesticid periculos pentru sanatate
Astfel, cartoful este leguma cea mai plina de chimicale, iar marul, cel mai nociv fruct, intrucat cel putin un tip de pesticide a fost gasit in 98% din mostrele testate.

Potrivit celor de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA, n.r.), cele mai nesigure alimente pentru consum: cartofi, capsunele, merele, nectarine, piersici, telina, struguri, cirese, spanac, ardei gras, rosii, castraveti.

Ce alimente contin mai putine pesticide!
Pe de alta parte, alimentele care contin mai putine pesticide sunt: avocado, porumb, ananas, varza, mazare, ceapa, sparanghel, mango, papaya, kiwi, vinete si pepenele.

Spre exemplu, in general, strugurii, rosiile si lamaile contin intre doua si sapte pesticide diferite, iar merele, intre doua si sase.

Citeste si :  Un mic dejun sanatos si usor de preparat! Omletă cu legume la cuptor

Ce reguli trebuie respectate!
In acest context, ANSVSA recomanda respectarea mai multor reguli, pentru a scadea cantitatea de pesticide ingerata: fructele si legumele sa fie spalate bine cu apa calduta, iar acolo unde este cazul, acestea trebuie curatate de coaja pentru a reduce cantitatea de pesticide continuta.

Mai mult, este recomandat sa fie evitat consumul de fructe si legume cultivate in extrasezon, pentru ca atunci se folosesc cele mai multe substante chimice.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.