Mare atentie ! O substanta face ravagii in pietele din Romania

0
134

Vesti importante pentru toti romanii! Autoritatile doresc sa-i puna in garda pe cei care cumpara fructe si legume din pietele din Romania.

Autoritatile vor sa intervina pentru a proteja sanatatea romanilor. Concret, Autoritatea pentru Protectia Consumatorului vrea sa-i oblige pe vanzatorii din piete, ca atunci cand au produse expuse la tarabe sa atraga atentia cumparatorilor asupra pesticidelor folosite la stropirea legumelor si fructelor care pot provoca boli mortale.

O ingrijorare aparte este legata de substanta numita „imazalil”, cu care se stropesc inclusiv ciresele, desi, cojile tratate astfel nu ar trebui consumate.

Dorinta autoritatilor este de a interzice aceasta substanta in viitor, iar pana atunci sa oblige vanzatorii sa afiseze mesaje care sa atraga atentia asupra posibilelor riscuri.

Citeste si :  Fotbal : Romania a învins greu Armenia, cu 1-0, in preliminariile CM 2018

Chiar daca legal ei ar trebui sa afiseze mesaje cu acest lucru, situatia nu sta deloc asa. Din aceasta cauza, oficialii vor sa ii oblige pe vanzatori ca, pe langa atentionarea ca este produsul a fost stropit cu imazalil, sa scrie si ca substanta poate provoca boli grave.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.