Marian Irinei : Drumul care traversează comuna Mischii prin satul Călinești va fi modernizat

0
196

Marian Irinei este unul din cei mai activi consilieri judeteni ai CJ Dolj. Ieri in sedinta Consiliului Judetean Dolj a avut 3 interventii . Doua au fost asupra proiectelor inscrise pe ordinea de zi si o alta interventie la rubrica diverse. 

Marian Irinei a reusit sa treaca un proiect de hotărâre pentru modernizarea drumului județean cu indicativul DJ652B/DN65C, cel care traversează comuna Mischii prin satul Călinești, până la limita cu județul OLT.

“Întrucât, ca și reprezentant al locuitorilor județului în Consiliul Județean Dolj, sunt preocupat de problemele acestora, atunci când primarul comunei Mischii (Dolj), domnul Popa Gheorghe, mi-a semnalat o situație dificilă cu care se confruntă la nivel local, mi-am luat angajamentul că, pentru bunul mers al comunei pe care cu mândrie și pricepere dumnealui o administrează, voi interveni în cadrul ședințelor și voi susține în Consiliul Județean un proiect de hotărâre pentru modernizarea drumului județean cu indicativul DJ652B/DN65C, cel care traversează comuna Mischii prin satul Călinești, până la limita cu județul OLT.

Proiectul l-am inițiat și susținut încă de la ședința de buget pe care am avut-o cu câteva luni în urmă, astăzi fiind aprobată Documentația tehnico-economică – faza DALI pentru acest obiectiv.

Valorea totală a investiției (inclusiv TVA) este de: 16.351.827,36 lei din care C+M (inclusiv TVA) este de: 13.169.551,51 lei.

Am subliniat faptul că, prin realizarea obiectivului, se vor concretiza o serie de avantaje social-economice precum: dezvoltarea economică și socială durabilă în zonă – crearea condițiilor pentru creșterea investițiilor, condiții decente pentru un transport civilizat, în prezent drumul fiind impracticabil etc.

Tronsonul de drum propus pentru modernizare începe de la desprinderea din drumul național DN 65C, traversează localitatea Călinești, până la km 4+430, la limita/granița cu județul OLT.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

O altă intervenție pe care am avut-o în cadrul ședinței de plen a fost legată de o inițiativă pe care mai am prezentat-o și cu ocazia ședințelor anterioare ale CJ Dolj, atunci când am propus ca toți elevii cu rezultate excepționale (media 10) obținute la examenele de evaluarea națională, sesiunea Iunie 2021, precum și la examenul de bacalaureat național, sesiunea Iunie-Iulie 2021, să fie premiați printr-un protocol de cooperare între CJ Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Proiectul a fost votat în unanimitate.

De asemenea, am propus ca, pe viitor, să găsim o soluție de a premia și diriginții elevilor care au obținut aceste rezultate de excepție, precum și profesorii titulari ai materiei la care elevii au luat nota maximă în cadrul acestor examene. Trebuie menționat că, împreună cu colegii mei liberali, am depus o propunere similară de stimulare/premiere a profesorilor, sub forma unui proiect de hotărâre, și în mandantul trecut, însă aceasta nu s-a materializat.

Am solicitat astăzi conducerii executive a CJ Dolj, împreună cu colegul meu Alexandru Gidar – consilier județean și inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ca, pe viitor, să formăm o comisie care să găsească o soluție în acest sens pentru anii următori. Salut decizia conducerii de a da curs acestei solicitări.

Pentru transparență decizională și pentru că sunt convins că există un interes deosebit al doljenilor în ceea ce privește deciziile luate în cadrul Consiliului Județean Dolj, am propus conducerii executive a Consiliului Județean Dolj și consilierilor județeni ca, începând de la următoarea ședință de plen, ședințele să fie transmise live, pe pagina oficială de facebook a instituției.

Propunerea mea a fost îmbrățișată în unanimitate, atât de conducerea executivă cât și de toți consilierii județeni prezenți, cărora le mulțumesc.” a scris Marian Irinei pe pagina de socializare.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.