Marian Jean Marinescu : COVID-19 a pus în pericol viitorul întregului lanț de aviație

0
20

Pandemia de COVID-19 a creat pagube uriaşe domeniului aviatic. Fără sprijin din partea statului, mii de locuri de muncă riscă să se piardă pe parcursul anului viitor. Din păcate şi cu infuzii puternice de capital, acest domeniu se va reface foarte greu. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susţine într-un interviu acordat European Energy Innovation Magazine că aviaţia este unul dintre domeniile aproape puse la pământ de pandemie.

“Aviația a fost unul dintre domeniile aproape puse la pământ de pandemie. COVID-19 a provocat o criză fără precedent, rezultând în prăbușirea conectivității aeriene, care a pus în pericol viitorul întregului lanț de aviație – cu consecințe de anvergură pentru industria #aeronautică civilă, pentru lanțul de aprovizionare din acest domeniu, precum și pentru competitivitatea industriei aeronautice.

Citeste si :  Avertisment incendiar din PSD dupa izbucnirea Corinei Cretu.

Fără sprijin din bugetele publice, milioane de locuri de muncă sunt expuse riscului. Chiar și așa, calea către recuperare va fi lungă și ar putea dura între 3 și 5 ani până la o reîntoarcere la nivelurile de producție pre-COVID.

Dar mobilitatea și transportul sunt esențiale pentru prosperitate, bogăție și oportunități în UE. De aceea, Grupul PPE s-a angajat să facă sistemul nostru de transport european accesibil, fiabil, digital și durabil. Vrem să menținem pentru #cetățeni costurile de transport la nivelurile actuale, să creăm un spațiu unic de transport european fără frontiere și să reducem poluarea și emisiile prin progres tehnologic, eficiența și investiții.” a declarat Europarlamentarul Marian Jean Marinescu într-un interviu acordat European Energy Innovation Magazine

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.