Marian Jean Marinescu, Europarlamentar PNL : Finantarea Pactului ecologic trebuie sa vina de la Statele membre

0
449

Pactul ecologic (Green Deal) este unul principalele subiecte in Parlamentul European iar discutiile in privinta bugetului sunt abia la inceput . Marian Jean Marinescu explica de unde trebuie sa vina banii pentru finantarea Pactului ecologic si nu trebuie sa afecteze linii bugetare: coeziune, agricultura, transport etc.

„Banii pentru finantarea masurilor care se vor lua in baza Pactului ecologic trebuie sa vina de la Statele membre, nu de la alte linii bugetare importante pentru cetatenii europeni.
Vom vota saptamana aceasta la Strasbourg pozitia Parlamentului European privind Pactul ecologic (asa numitul GreenDeal) prezentat de Comisia Europeana in decembrie. In calitate de coordonator TRAN al Grupului PPE am scris partea referitoare la transport din rezolutia PPE, si am contribuit la partea referitoare la industrie. Problema cu Pactul ecologic este ca nu ofera informatii clare despre bani. Se spune ca vor fi necesare investitii de 260 de miliarde pentru a se atinge neutralitatea (zero emisii de CO2) in 2050, dar nu se spune de unde vor veni banii. Se vorbeste despre un fond de 100 de miliarde de euro- Fondul echitabil pentru tranzitia regiunilor dependente de carbune- si, la fel, nu se spune de unde se iau banii pentru acest fond. Banuiala mea este ca banii se vor lua din alte linii bugetare: coeziune, agricultura, transport etc. Iar asta nu este corect!

Schimbarile climatice necesita masuri serioase, dar nu populiste. Necesita masuri luate in baza unor studii de impact. Trebuie sa reducem emisiile, dar sa pastram locurile de munca. Care este diferenta intre a muri de cald, si a muri de foame?” a declarat europarlamentarul PNL , Marian Jean Marinescu

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.