Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL: Uciderea motorului cu combustie internă nu este soluția!

0
235

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu sustine ca ambițiile Parlamentului în materie de climă sunt nerealiste, iar Uciderea motorului cu combustie internă nu este soluția. Comisia Europeană vrea să propună la începutul anului 2023 noi reguli privind standardele de emisii de CO2 pentru camioane, a mentionat Europarlamentarul PNL.

”Uciderea motorului cu combustie internă nu este soluția. Fără combustibillii alternativi nu vom putea atinge țintele din #FitFor55.

Comisia Europeană vrea să propună la începutul anului 2023 noi reguli privind standardele de emisii de #CO2 pentru #camioane. În timp ce colegi de-ai mei (mai ales de la Verzi) vor ca impunerea acestor ținte să respecte același calendar cu cel pentru mașini, eu consider că vehiculele de mare tonaj au nevoie de mai mult timp.

Ambițiile Parlamentului în materie de climă sunt nerealiste. Trebuie să fii ambițios, dar trebuie să ai și simțul realității. Și eu aș vrea să merg pe Lună dar nu voi ajunge niciodată acolo, pentru că nu pot. Planurile pentru aplicarea țintelor de decarbonizare impuse de Fit for 55 trebuie amânate în cazul camioanelor, având în vedere că am adoptat Fit for 55 înainte de pandemie și războiului din Ucraina, iar acum ne confruntăm cu consecințele acestor crize.

(Intervenție în cadrul dezbaterii organizată de European Clean Trucking Alliance (#ECTA) și The Brussels Times, Bruxelles, Octombrie 2022)”, a scris europarlamentarul, pe pagina de Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.