Marian-Jean Marinescu , Europarlamentar : Sa nu faci un spital cand ai bani, cand e atat de necesar un astfel de spital, e o crima!

0
484

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Stoica Stefan – presedintele PNL Dolj, Gigel Stirbu, deputat si vicepresedinte PNL – regiunea Sud-Vest Oltenia, Marian-Jean Marinescu, europarlamentar.

Marian-Jean Marinescu a discutat despre activitatea in noul mandat de europarlamentar dar si faptul ca a fost ales coordonator in comisia transport . Europarlamentarul a facut referire si la activitatea OLAF dar si discutiile cu transportatorii ..

“Dupa cum stiti a inceput activitatea la Parlamentul European . Am fost ales coordonator in comisia transport popular ceea este un lucru important pentru ca voi decide pozitia grupului , voi participa la decizia grupului popular in tot ceea ce inseamna activitatea in comisia de transport.

In Parlamentul European activitatea incepe dupa vacanta ca si cum ai plecat ieri ,nu exista nicio diferenta. Am fost desemnat de coordonatorul din Comisia de Control Bugetar raportor pe un dosar legislativ si negociere in Consiliu cu o decizie importanta ,un dosar care modifica regulamentul de functionare a Oficiului de Lupta impotriva fraudei pentru a introduce colaborarea cu Biroul Procurorului European.

Ma astept sa inceapa procedura de numire a procurorului sef. Deci cred ca e important sa fie un raportor pe acest dosar. Va fi un dosar cu negociere complicata pentru ca Parlamentul cere foarte multe modificari in ceea ce priveste activitatea OLAF si am inceput direct cu pachetul de mobilitate ,un dosar important pentru transportatorii romani ,am reusit sa scot o consultare in Comisia de Transport si trebuie sa continuam negocierile ceea ce nu este foarte bine pentru transportatorii din periferia Europei ,de la granitele externe insa aceasta decizie a fost contestata si vom avea un vot saptamana viitoare joi la Strasbourg in comisie.” a spus Marian-Jean Marinescu.

Un alt subiect a fost drumul expres care a fost transformat in semafoare dar si nevoia unui spital regional .

“Stiti ca s-a facut centura Balsului si ati aflat din centura de semafoare. Este un real succes al al bordurilor cu capul in jos. La borduri inainte de alegeri cu centura semafoarelor este o realizare a epocii pesediste foarte importante. In ceea ce priveste spitalul regional, nu voi renunta, voi presa guvernul, dar si institutiile europene. Ultimul raspuns de la Guvern il acum de acum o luna de zile, si mi s-a spus ca prima cerere de finantare va pleca spre Comisia europeana acum, in septembrie, pentru spitalul de la Cluj, iar pentru spitalul de la Craiova, luna viitoare. Va dati seama ca nu cred in aceasta scrisoare, dar in octombrie voi solicita iarasi un raspuns, sa vad daca antr-adevar s-a transmis catre CE cererea de finantare.
Dar, am inteles, totodata, ca ministrul Teodorovici din declaratia de acum cateva saptamani ca isi va da demisia, nu stim de unde, dar isi va da demisia daca la anul nu e gata spitalul regional. Pai daca doamna Pintea spune ca vor fi gate in 7 ani, domnul Teodorovici cum spune ca va fi gata la anul. Adica, in acest guvern, sunt doua cai…una a doamnei Pintea si alta a ministrului Teodorovici. Lumea nu mai crede in niciuna. Am si un raspuns de la BEI care spune ca aceea consultanta a costat doar 1,5 milioane euro, nu 40 de milioane cat minteau ei, atat si nimic mai mult…Haos si crima. Aici nu e neglijenta si incompententa. Sa nu faci un spital cand ai bani, cand e atat de necesar un astfel de spital, e o crima.” a completat Marian-Jean Marinescu .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.