Marian Vasile, Consilier local PNL Craiova : Administratia PSD face victime!

0
152

Indiferenta PSD baga craiovenii in spital! Un accident nefericit soldat cu victime s-a petrecut, astazi, pe Calea Bucuresti, la Institut. Doua autoturisme au fost implicate intr-un incident rutier, iar una dintre masini s-a rasturnat accidentand trei persoane care asteptau tramvaiul pe peron.

Administratia PSD care conduce orasul este complice la ranirea acestor craioveni! De ce? Pentru ca nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat daca autoritatile locale ar fi tinut cont de un lucru elementar: montarea unor garduri de protectie pentru calatorii care circula cu tramvaiul.
In calitate de consilier local al municipiului Craiova din partea Partidului National Liberal acuz administratia PSD de incompetenta si indolenta, avand in vedere ca o solicitarea oficiala privind montarea de garduri de protectie la peroanele de tramvai de pe Calea Bucuresti a existat inca din 2016.
In iulie 2016, Primaria Craiova a primit o adresa de la ADR Sud-Vest Oltenia prin care i se punea in vedere sa monteze niste balustrade cu rol de protectie a calatorilor aflati pe peroane. In august 2016, primaria raspundea ADR ca va demara demersurile necesare pentru a monta aceste balustrade. Ce a facut Primaria Craiova pentru siguranta celor care circula cu tramvaiul? NIMIC. Au trecut trei ani, iar primaria nu a miscat un deget iar astazi, trei craioveni au avut de suferit de pe urma incompetentei si indolentei pesedistilor care conduc vremelnic destinele acestui oras.
Mai jos aveti citate din raspunsurile de la acea vreme ale Agentiei de Dezvoltare Regionala si ale Primariei Craiova, la solicitarea cotidianului Gazeta de Sud.
La 19 iulie 2016, ADR SV Oltenia solicita Primariei Craiova „sa transmita demersurile intreprinse in vederea imbunatatirii accesului si sigurantei calatorilor pe peroanele de tramvai, avand in vedere semnalele din presa si aspectele constatate in cadrul vizitelor de monitorizare realizate de personalul ADR” si chiar recomanda autoritatilor locale sa aiba in vedere si montarea unor balustrade (garduri) cu rol de protectie a calatorilor aflati pe peroane.

Citeste si :  Maine incepe Craiova Jazz Festival, editia a II-a! 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova

Raspunsul primariei catre ADR SV Oltenia a venit pe data de 9 august 2016. Iata cum suna informarea transmisa de ADR catre Gazeta de Sud:
„Avand in vedere ambele aspecte care vizeaza cresterea sigurantei calatorilor si accesibilitatii in tramvaie – modificarea latimii, cat si amplasarea unor garduri de protectie a calatorilor aflati in statiile de tramvaie, Primaria Craiova ne-a informat, prin adresa 8920/9.08.2016, ca va realiza un proiect separat in cadrul caruia aceste interventii vor fi abordate simultan. Conform comunicarii oficiale din partea primariei, in perioada urmatoare institutia va intreprinde demersuri pentru bugetarea si contractarea in baza unei proceduri de achizitie publica a proiectarii si executiei lucrarilor de modificare a latimii peroanelor, precum si achizitia si montarea gardurilor de protectie a calatorilor din statiile de tramvai”.

Citeste si :  Bringo își extinde rețeaua națională cu 5 noi orașe

In decembrie 2016, Primaria Craiova a raspuns unei intrebari referitoare la bugetarea lucrarilor de montare a gardurilor de protectie a calatorilor care asteapta tramvaiul pe peroanele de pe Calea Bucuresti:
„Referitor la sursa de finantare, inceperea lucrarilor si impedimente care vor aparea in trafic, va comunicam ca vor trebui alocate fonduri pentru bugetarea in cursul anului viitor a DALI si PT, privind modificarea si echiparea peroanelor de tramvai cu garduri pentru protectia calatorilor aflati in statie. In consecinta, dupa procedurile de achizitie publica ce vor fi derulate se va putea determina data si durata interventiei, iar in functie de specificatiile din documentatia tehnica se vor putea aprecia conditiile de interventie in trafic.”
Somez Primaria Craiova sa spuna, cu nume si prenume, cine se face vinovat de acest lucru! Cine a decis sa nu se tina cont de recomandarea ADR Sud-Vest Oltenia? Cine a decis sa nu aloce fondurile necesare acestei mici investitii, dar extrem de importanta pentru siguranta craiovenilor? Craiovenii trebuie sa afle adevarul. Au acest drept!

Marian Vasile,
Consilier local al municipiului Craiova din partea Partidului National Liberal

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.