Marian Vasile, PNL Craiova : Este nevoie sa imbunatatim serviciile publice oferite catre cetateni!

Marian Vasile, PNL Craiova : Este nevoie sa imbunatatim serviciile publice oferite catre cetateni!

Marian Vasile, PNL Craiova : Este nevoie sa imbunatatim serviciile publice oferite catre cetateni! 1Consilierul Municipal PNL, Marian Vasile ne-a acordat un interviu acum cateva zile . Marian Vasile a explicat problemele cu care se confrunta acest oras dar si unele administrative la care a adus si raspunsuri.
Marian Vasile s-a inscris in competitia pentru functia de primar al Craiovei din partea PNL.
Marian Vasile a discutat despre situatia din Primaria Craiova dar si ultimele decizii luate de Consiliul Local Craiova cu privire la parcarile orasului,stadionul si complexul din Lunca.

Jurnal de Craiova : Domnule Marian Vasile de ce v-ati decis sa intrati in competitia pentru functia de primar al Craiovei?

Marian Vasile : Sunt determinat sa intru in aceasta lupta pentru ca am un vis frumos ,un vis frumos si realizabil.Si anume de a pune Craiova pe harta Europei mai mult decat atat. Trebuie sa recunosc ca sunt condus in aceasta lupta de sentimente de frustrare pe care cred ca le avem toti craiovenii atunci cand mergem in alte orase ale tarii pentru ca orgoliul nostru de oltean si de craiovean ne macina atunci cand mergem la Oradea, ca mergem la Cluj ,mergem la Sibiu, cand mergem la Iasi. Iasiul care in 2014 era pe acelasi palier cu Craiova din pacate pe acesti indicatori de performanta. Iasul ne a depasit iar orgoliul meu de Oltean ma macina si ma determina sa intru in aceasta lupta pentru Primaria Craiovei.
Nu pot sa nu recunosc faptul ca am si un anume egoism in mine in sensul in care am copiii mici. Cel mare are 8 ani de zile si mi-as dori din tot sufletul ca peste 10 ani atunci cand el intalneste majoratul sa isi doreasca sa ramana in orasul nostru si sa pentru ca aici vreau sa mi petrec batranetile si mi as dori sa am copii alaturi de mine. Dupa cum stiti craiovenii migreaza catre alte orase si ce este si mai trist este ca ei pleaca in alte orase din tara. De fapt in Cluj se stabilesc europeni ca vin italieni spanioli pentru ca acolo este un oras european cu o calitate a vietii ridicata.

Jurnal de Craiova :  Care sunt atuurile dumneavoastra in aceasta lupta ?

Marian Vasile :  Cei peste 10 ani de cand lucrez in cadrul Consiliului Local ca am acumulat suficienta experienta. Am vazut tot ceea ce inseamna un parcurs al hartiilor si flux informational din Primarie. Stiu exact unde sunt bubele pentru ca in parcursul celor peste 10 ani de zile de cand lucrez in Consiliul Local datorita oamenilor care au venit in audienta am fost nevoit sa merg aproape pe fiecare birou sau sa va spun. Nu stiu daca ne ajunge timpul. Sunt foarte multe probleme care pot fi rezolvate foarte usor si intr un timp foarte scurt. Si una din principalele probleme cu care se confrunta se confrunta craiovenii este aceea ca toate hartiile Primaria Craiova dureaza foarte foarte mult.
Daca un craiovean intentioneaza sa isi construiasca o casa si se gandeste acum in primavara va obtine toate autorizatiile undeva la iarna. Ce pot sa va spun. Sunt acte inutile de exemplu va dau un exemplu scurt. Stiu ca nu ne permite timpul ca sa obtii un certificat de urbanism de la Primaria Craiova. Ti se cer anumite acte copie dupa cadastru copie dupa propria proprietate copie dupa buletin si un extras de poza bineinteles ca cetatean intreaba OK da. Le am pe toate extrasul de PUZ nu am de unde iau. Raspunsul este tot de la noi.

Mergeti la ghiseul faceti o cerere asteptati doua saptamani il obtineti si prelungit inapoi. Deci eu stiu foarte multe din aceste lucruri si pot sa le fac astfel incat craiovenii nostri sa beneficieze de servicii publice ireprosabile. De asemenea ca un atu important este si varsta in iunie 2020 implinesc 40 de ani si consider ca acesta este un atu. Daca as avea 60 de ani nu as intra in aceasta cursa electorala pentru ca din pacate pentru a ajunge orasele dezvoltate din Romania si pentru a le intrece ceea ce mi am propus eu este nevoie de un plan pe minim opt ani de zile.
Cred ca nimeni nu poate sa reduca diferenta dintre noi si celelalte orase care s au dezvoltat in Romania in patru ani de zile. Deci imi propun sa conducem Primaria cel putin doua mandate de acum inainte.

Jurnal de Craiova :  Craiova este perceputa ca un centru al stangii. Cum veti convinge ca este momentul sa voteze cu dreapta?

Marian Vasile : Imi pun foarte mari sperante foarte mari sperante in generatia mea mai exact intre persoane craiovenii care au intre 30 si 50 de ani pentru ca generatia mea este generatia care a umblat prin Europa. Generatia mea este generatia care are copii mici generatia mea este cea care observa ca judetul nostru este condus de aceeasi persoana de aproximativ doua decenii iar judetul nostru a ajuns in toate topurile in topurile rusinii in topul somajului in topul saraciei. Aici sunt foarte foarte mari sperante in generatia 30-50 de ani concret de cand sunteti in politica. Vreau mai multe proiecte nenumarati atunci cand am condus cand am fost majoritari in consiliul local in Consiliul Local din 2008 2008 2012.

Noi am fost majoritari in consiliul local. Vreau sa subliniez acest aspect Consiliul Local este cel care conduce cu adevarat. Sunt doua institutii diferite institutia primarului executivul si institutia Consiliul Local. Cei care iau decizii si le urmaresc pentru a fi puse in practica atunci cand n am avut majoritate in Consiliul Local 2008 2012 cum are PSD un prezent. S-au realizat toate proiectele cu fonduri europene din orase si aici pot sa subliniez de la Centrul Multifunctional pana la cele doua pasaje un un calup de noua bulevarde principale Oltenia Tineretului Amaradia Caracal Bariera Valcii.

Din pacate in 2012 nu am mai fost majoritari in Consiliul Local iar administratia PSD a ramas cu cateva strazi din acest an pe care le am enumerat si ati vazut ce s a intamplat.

Bariera Valcii intarziata ani de zile, Strada Caracal este atat de bine asfaltat incat crezi ca esti intr un parc de distractii in momentul in care mergi cu masina in centrul istoric iarasi este o realizare a Consiliului ca 2008 2013 si se poate vedea pentru ca la intrarea in Centrul Istoric dinspre Teatrul National exista o pancarta mare pe care scrie inceperea executiei iunie 2012 adica atunci cand am avut. Vasilescu s-a asezat pe scaun. Deja incepuse executia proiectului toate fazele premergatoare fusesera executate de noi si stim cu totii la un proiect european ca acelea sunt fazele importante proiectare studii de fezabilitate ,studii, licitatii tot nu face altceva decat de la inceput de la executie decat sa urmaresti graficul de lucrari pe care l-au gandit cei dinaintea ta realizarile au fost foarte mari au fost foarte multe sute de milioane de euro investite in Craiova din pacate din 2012 pana in prezent a fost realizat cap coada un singur proiect european de catre adminstratia PSD si acela este Parcul Romanescu unde din total valoare 12 milioane de euro 9 milioane de euro au pus craiovenii si 3 milioane de euro am luat de la Uniunea Europeana in contextul care ne a tinut cu finantare din partea noastra 2% 3% proiecte importante in orasul nostru.

Citeste si :  Lia Olguta Vasilescu este candidatul PSD la Primaria Craiova !

De asemenea in permanenta din 2008 si pana in prezent tin contactul cu cetatenii am audiente am rezolvat foarte multe probleme in 2012-2016 cand din pacate am fost doar doi consilieri locali eu si cu domnul Cherciu am reusit sa ii blocam acolo unde unde lucrurile nu erau corecte pe argumente.

Si va aduceti aminte cat de mult am insistat pe acest proiect al cartierului chinezesc care de la inceput mie mi s a parut a fi suspect acest cartier chinezesc care de fapt a fost initiat de catre o firma inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti un nume chinezesc. Firma era romaneasca nu era nicidecum o firma chinezeasca a fost cel care am somat in repetate randuri pe doamna Lia Olguta Vasilescu sa nu mai iasa in public si sa instige craiovenii la plata unui avans de cateva mii de euro.

Ma mandresc cu faptul ca in prezent nici un craiovean nu a dat cei 5.000 de euro avans pentru ca eu am insistat sa nu implicam primaria in a convinge pe va craiovenii ca este un proiect serios si sa dea avans stiti foarte bine ca s a insistat pe acest avans de catre ca avem probabil ca firma respectiva nu avea suficiente fonduri ceea ce am si vazut au fost foarte multe neclaritati de fiecare data am reusit sa ne impunem punctul de vedere desi eram doi din 27 si in continuare facem acelasi lucru si cel mai putin in contractul cu cetatenii nu foarte foarte foarte multe probleme rezolvate la care credeti ca sunt principalele probleme ale Craiovei care trebuie rezolvate toate problemele care trebuie rezolvate si cat mai repede.

Daca vreti sa le ordona asa ca si ordinea importantei. Sigur pot spune ca in primul rand este nevoie sa imbunatatim serviciile publice oferite catre cetateni si aici insist pe aceste termene de eliberare a documentelor catre cetateni. Este nu este normal ca nu stiu un certificat de nomenclatura stradala sa dureze cateva zile la primarie cand acel certificat de nomenclatura stradala se efectiv printr un click sau cinci clickuri de calculator. Operatori din primarie. El este realizat. Nu este normal in 2019 sa avem cozi. Deci nu este normal sa avem cozi mari la taxe si impozite cand stim cu totii ca asta e.

Craiovenii vin in martie sa isi plateasca sa si plateasca taxele si impozitele. Noi trebuie sa ne concentram in restul anului astfel incat in martie sa putem sa facem fata valului de cetateni. Este simplu putem sa suplimentam oameni de la alte regii putem sa folosim alte sisteme informatice. Tin foarte mult la simplificarea procedurilor de lucru din primarie le cunosc foarte bine peste zece ani de zile in Consiliul Local si stiu ce am de facut. Un alt aspect ce poate cel mai important si cu. Care necesita o urgenta de rezolvare maximul este referitor la Plan Urbanistic General.

Noi nu avem un plan urbanistic general adecvat pentru anul 2019 dupa cum stiti acest punct a fost facut in anul 2000. Din pacate societatea acum are alta dinamica. Viziunea consiliului local din 2000 a fost cu mult depasita. Avem zone in care nu pot sa iti construiesc case desi acum sunt cartiere de case pentru ca a fost prevazut un Plan Urbanistic General. Zona industriala pentru ca a fost prevazut un anume drum care nu se va mai face prin curtea oamenilor. Avem zone in care ar trebui sa facem zona industriala si din pacate este zona de prevazut o zona de agrement toata toata partea cu Balta Craiovita de pe Calea Severinului acolo nu pot fi decat cu functiuni de agrement.

Am zis ca au aparut hoteluri acolo dar nu poti face o cladire de birouri pe Calea Severinului sau cu alte functiuni. Mai mult decat atat cea mai stringenta problema este cea a granitelor orasului. Primarii de comune din jurul orasului au intabulat s au ocupat. Am intrat in teritoriul din pacate daca noi in 2008-2012 nu am putut avea un dialog cu primarii comunelor pentru a stabili granitele orasului pentru ca primarul Craiovei si primarii comunelor de jur imprejur aveau alta culoare politica.

Nu inteleg de ce din 2012 si pana in prezent cand crema are primari PSD primarii comunelor cu care avem litigii pe granite sunt PSD. Ministrul Dezvoltarii este PSD. Guvernul PSD toti factorii decizionali care pot sa stabileasca o data granitele orasului nu sunt toti de aceeasi culoare politica. De aproximativ sapte ani de zile si nu fac acest lucru neavand granitele orase nu puteti sa vedeti in plan urbanistic general neavand un plan urbanistic general. Nu ne putem mira de ce toata lumea construieste haotic in orase pentru ca acestea sunt legile asa se construieste.
Consider ca cea mai importanta problema pentru dezvoltarea economica a orasului nostru se realizeaza in realizarea granitelor orasului si implicit la Planul Urbanistic General.

Jurnal de Craiova : Credeti ca masurile luate de primari din Oradea Cluj Arad sau Timisoara pot fi aplicate si in Craiova?

Marian Vasile :Cu siguranta ca masurile aplicate de primarii pe care le ati amintit pot fi aplicate. Din pacate nu putem sa aplicam acum masurile pe care le aplic acum. Noi trebuie sa aplicam acum masurile pe care le aplica acum patru cinci sase ani de zile. Bineinteles nu este nevoie sa le facem intr un ritm accelerat ca sa ajungem si se depasi conform unor indicatori de performanta dar si acolo unde lucruri bune nu este nicio rusine sa copiezi ne este rusine sa intrebi. Sunt convins ca toti primarii acestor orase imi vor acorda sprijinul acestor primari.

Jurnal de Craiova : Care credeti ca sunt atuurile orasului nostru pentru o dezvoltare economica sanatoasa?

Citeste si :  Claudiu Prisnel, candidatul USR la functia de primar al Craiovei si-a depus dosarul la BEC

Marian Vasile :Noi sa stiti ca si oras avem foarte multe atuuri ,avem forta de munca si vorbesc aici de oameni cu studii superioare ,vorbesc de universitatile de prestigiu din Craiova. Avem o Facultate de Medicina exceptionala cu absolventi exceptionali care din pacate parasesc orasul nostru, parasesc chiar tara pentru un primar este foarte simplu sa mearga la clinicile recunoscute de piele din Turcia sau acolo unde craiovenii si romanii in general merg acum mergi in Europa sa te tratezi. Preturile sunt oarecum acceptabile. De ce nu am aduce medici vom convinge noi aceste clinici sa isi deschida in Craiova oferindu le tot suportul care utilitati si o forta de munca provenita de la Facultatea de Medicina astfel incat orasul nostru cu aceasta resursa care este facultatea de medicina sa devina un oras cu destinatie de turism medical.

Cateva sute de pacienti care vin cu apartinatori din Constanta ,din Brasov, din Iasi in loc sa mearga in Austria ,in Turcia sau in alte tari europene genereaza consum in orasul nostru pe partea hoteliera departe de restaurante pe orice drum este recomandat un simplu exemplu din proiectele pe care le am si care sunt realizabile cu proiecte cu resurse mici si aici si aici vine in consolidarea visului meu de a face Craiova un oras european ca atunci cand mergi in alte orase europene si spui ca esti din Craiova sa stii mai mult decat atat avem o resursa extraordinar de importanta.

Avem unul dintre cele mai mari bazinele pomicole din Europa. Toata valea Dunarii pe care noi nu folosim in Craiova ar trebui sa se dea la legume fructe in Europa. Aici ar fi sa vina toti marii procesatori din Europa in loc sa plece deci cu materia prima sa proceseze acolo. Aici sunt multe foarte multe afaceri adiacente prelucrarii vanzarii de fructe si legume tot tot. Practic orasul nostru sa devina o un oras bursier al legumelor iar eu spun cand mergi la Milano,Barcelona ,Valencia si spui chestii trebuie sa spunem .Da stim ca este un oras care are o bursa de legume pentru ca acum ca merge in Europa si spui ca esti din Cluj lumea stie cand va merge in Europa si spui ca esti din Bucuresti lumea stie ca esti in Oradea lumea stie si ma macina acest lucru ca sa ridicam aceasta specie in Romania pe langa Bucuresti sau intre Bucuresti si Timisoara dar o vom rezolva cu siguranta.

Deci avem resurse chiar daca nu avem resursele financiare stiti cu totii ca bugetul Craiovei scartaie din incheieturi. Daca anul trecut din total buget aproximativ 86 la suta au fost cheltuieli de functionare si asistenta sociala si doar 14 la suta cheltuieli de investitii din care 5 si din cei peste 500 la rectificarea din toamna s au luat cateva procente pentru ce am cheltui de functionare anul acesta avand in vedere ca nu trebuie sa platim asistenta sociala s au schimbat si va fi un din pacate vom avea foarte foarte putini bani pentru pentru investitii. Pentru ca actuala administratie PSD nu cauta alte surse de finantare nu cauta nu au accesat proiecte europene noi am votat in Consiliul Local pot spune fortati achizitia acelor autobuze dar aceste autobuze care vor veni in orasul nostru sunt achizitionate printr un credit bancar.

Deci noi am mers la banca am luat un credit la care platim dobanzi comisioane tot ce trebuie ca sa cumparam autobuze in loc sa accesam pe fonduri europene asa cum am facut orasele pe care le ati amintit si credinciosii sa nu plateasca toate aceste. Am fost nevoiti sa votam acest lucru astfel incat craiovenii sa aiba un mijloc transport in comun civilizat dar sursa de finantare. Mie nu mi a convenit ca nu putem sa ne laudam ca am fost la banca sau la camatari si am cerut bani. Nu ne laudam atunci cand accesam toti fonduri europene ca locuitor.

Jurnal de Craiova : Ce va deranjeaza cel mai mult in orasul nostru ?

Marian Vasile :Ce ma deranjeaza cel mai mult la orasul nostru este in primul rand lipsa de viziune si lipsa unui plan pe termen lung care va conduce mai mergeam catre dumneavoastra si am fost pe o strada cu strada proaspat asfaltata anul trecut in care acum cei de la Compania de Apa spargeau pentru a anunta ca capacele de la gurile de canal acest lucru in momentul in care sa incepeti sa incep sa asfalteze o strada. Primul lucru bineinteles asa cum am facut in 2008-2012 atentionez din timp toti toti operatorii economici care au retele sub pamant le spui din timp astfel incat sa isi poata si corela programul investitional pentru anul viitor cu acele strazi la care doresc sa intervii ci este obligatoriu ca atunci cand se incepe decopertarea unei strazi Compania de Apa sa ridice aceste guri de vizitare la nivelul la care se va finaliza satisfactia iar noi Craiova le facem le spargem mai mult decat atat noi in 2008 2012 cand asfaltarea strazii introducea pe fiecare strada tubulatura pentru furnizorii de internet curent pentru ca la un moment dat trebuie sa coboram cu aceste aceste cabluri care se orasului si sunt prezente tot in tot orasul.

Daca te uiti pe sus prin orasul nostru asa ca niste liane te astepti sa apara Tarzan. Cumva prin pe acest teren acest lucru nu se intampla. Deci nimeni nu gandeste mai mult decat ziua de maine prin actuala conducere PSD. Ma deranjeaza multe. Repet ma deranjeaza timpii foarte mari adica am avut audiente in care lumea spunea trebuie sa duca aceasta hartie la banca. Am niste probleme. Mi s-a spus ca mi se da in 30 de zile ca eu vreau sa subliniez faptul ca s-a decis prin maxim 30 de zile.

Citeste si :  Rares Bogdan a fost ales seful delegatiei Romaniei din grupul PPE din Parlamentul European, cu unanimitate de voturi.

Adica poti fi eliberat cetateanului si in doua zile si trei zile si cinci zile nu in maxim 30 de zile ne uitam care sunt cererile care au indeplinit 29 de zile si le lucram astazi sau in maxim 30 de zile tu nu esti obligat neaparat sa urmati in 30 zile. Am raspuns si raspunsurile de multe ori au fost hilare cetatenii au spus nu ai un act care culmea era in 8 acolo sau nu ai adus o poza de la fata locului cand puteai sa sunt cetatean se facea o poza in 20 de minute puteai sa astepti 30 de zile si sa i spui ca nu a adus poza.

Chestia asta ma deranjeaza pentru ca sunt chestiunile la care eu am fost cel mai mult de 2000 si pana in prezent accesati sa zic asa de cetateni cu aceste documente care se elibereaza foarte foarte foarte greu de catre Primarie.

Jurnal de Craiova : Ce parere aveti despre proiectele votate in Consiliul Municipal Craiova situatia parcarilor ,stadionul si complexul din lunca ?
Marian Vasile :Stiti foarte bine pozitia pe care am avut o la Consiliul Local si va garantez ca lucrurile vor sta asa.

In ceea ce priveste complexul sportiv Complex langa care craiovenii au bagat milioane de euro stiti ca e reciclata cand vin la buget si propun un lucru vin si cu sursa de finantare. Am identificat ca sursa de finantare banii pentru acest complex pe care doream sa i ducem in reabilitarea Colegiului care de multe ori aceste milioane de euro. Tot timpul ni s a spus cu acest complex sportiv lung ca este de necesitate pentru sportul craiovean. Iar acum acest centru care este un centru de recuperare sportivul a fost dat pe multe decenii unei firme private.

Pe acest centru de recuperare sportiva de acest fel sa beneficieze toti sportivii care fac performanta in orasul nostru mai ales al Clubului Sportiv al orasului indiferent ca fac performanta in box indiferent fac performanta handbal in tenis sau in alte sporturi. Nu putem spune ca au o firma privata sa inchida usa acestui complex este un complex de recuperare nu este nicidecum un sigur are terenul de antrenament pentru fotbal dar accea acest complex este un bun un complex in care s au investit milioane de euro in care sunt tehnologii de ultima generatie. CEH are sau nu tot felul de tehnologii de ultima generatie care practic s a inchis chiar de catre o firma privata pe urmatoarele aproape doua decenii.

Nu este normal ma voi bate ca toti sportivii care fac performanta in Craiova sa aiba acces la acest centru de recuperare m ati intrebat de acest centru si aici situatia parcarilor si stadionului situatia parcarilor. Stiti ca am inceput o dezbatere publica am inceput sa discut cu cetatenii tocmai in ideea de a face un proiect de hotarare cu privire la aceste parcari corect si complex. In prima faza trebuie sa identificam clar parcarile din oras pentru ca desi administratia PSD spune ca are 26.000 de parcari putem vorbi de parcare atunci cand ai carte funciara in repetate randuri am solicitat sa mi se spuna cat au.
Apreciez ca zero parcari parcari in adevaratul sens al puterii o carte funciara. Trebuie sa gasim o zona a orasului unde putem sa incepem cu un proiect pilot astfel incat numarul de parcari sa se coreleze oarecum cu numarul de apartamente sa avem cel putin un loc de parcare pentru apartament. Din datele mele sunt aproximativ 26.000 de locuri de parcare si peste 120.000 de masini inregistrate la taxe si impozite la care se adauga masinile inregistrate in Bucuresti care isi platesc leasingul. Deci ajungem undeva la aproape 200 de mii de locuri de parcare de masini si 26.000 de locuri de parcare iar PSD va hotari ca de la 1 ianuarie 2020 sa se faca licitatie deci din acest punct de vedere pe care PSD-ul a initiat si aprobat de la 1 ianuarie se vor face licitatii vin in contextul in care locuri de parcare acopera %17 din necesar.

Asta daca un apartament ar avea un singur loc de parcare. Va dati seama ca vor fi defavorizati cei care au venituri mici si vor fi favorizati cei care isi vor permite la o licitatie sa ofere 1.000 de lei sau 2.000 de lei pe an pentru locul de parcare. Ma gandesc ca cine are o masina de 30.000 de euro poate sa dea doua trei sute de euro pe an pentru parcare nu este corect. Ei trebuie sa lucreze ca sa inventarieze iar intentia mea a fost ca in urma acestei inventariere sa vedem unde putem si este necesar sa realizam parcari verticale ca acum lumea a umblat a vazut parcari verticale verticale Oradea este doar o chestiune de timp pana cand aceste parcari vor fi facute in Craiova pentru ca orasul sta sa se dezvolte pe verticala ca de altfel orice aglomeratie urbana.

Trebuie sa dezvoltam pe verticala ! Stadionul, stiti foarte bine ca am insistat ca puterea de la Bucuresti la taxele si impozitele locale sa fie prevazuta o taxa de utilizare a stadionului si pentru echipele din liga a doua nu au dorit sa faca acest lucru in momentul de fata avem prevazut ca si taxa de utilizare a stadionului doar pentru echipele de liga intai. Nu este corect nu este normal si mai mult decat atat stadionul este un bun al Craiovei un bun al craiovenilor pe banii craiovenilor. Care cred ca nu au contribuit cu bani si restul guvernului.
Noi avem datoria fata de craioveni sa generam profit. E ca si cum ai avea o sala de spectacole ,un stadion in care daca trei cetateni ai Craiovei doresc sa inchirieze si sa joace si platesc taxa. Noi trebuie sa generam profit in momentul in care nu inchidem restrange accesul lor practic restrange accesul la finantare. Adica poate chiar am creat un prejudiciu.

Jurnal de Craiova : Cum vedeti Craiova la finalul unui prim mandat de conducere liberal Craiova?
Marian Vasile :La finalul unui prim mandat de conducere liberala cu Marian Vasile primar.
Va garantez ca va fi cel mai mare santier din Romania.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Jurnalde Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.