Marinel Florescu , Consilier Municipal PNL Craiova : Transportul public in Craiova nu se poate face cu vorbe si cu promisiuni

0
135

La sediul judeţean PNL Dolj, a avut loc o conferintă de presă susținută de Marian Vasile si Marinel Florescu, consilieri municipali PNL Craiova.

Marinel Florescu a adus in discutie achizitionarea celor 38 de autobuze facuta de Primaria Municipiului Craiova dar si de situatia cladirilor si al spatiilor verzi din Craiova .

Transportul public in Craiova nu se poate face cu vorbe si cu promisiuni

“Am sa abordez astazi doua subiecte primul dintre acestea il constituie achizitia de 38 de autobuze facuta de catre recent de catre Primaria Municipiului Craiova. Dupa aproape opt ani, in sfarsit conducerea PSD a Primariei Craiova si-a dat seama ca transport public in Craiova nu se poate face cu vorbe si cu promisiuni.
A realizat acest lucru s-a dus la repezeala sa spunem la o banca a luat banii si a achizitionat 38 de autobuze pe motorina. in anul 2019 sau 2020 pentru ca ele au fost achizitionate la sfarsitul anului trecut si inscrise in circulatie in acest an. Mi se pare o solutie de avarie, o solutie de urgenta si ca de obicei aceste solutii de avarie sau de urgenta nu sunt si cele mai bune. Dupa parerea mea sunt mai multe argumente dar cel putin 3 mi se pare a fi relevante in acest sens. In primul rand sa punctez autobuze noi pe motorina in conditiile in care de zece ani de zile se vorbeste despre transportul electric ca fiind solutia viitorului adica autobuze electrice ,troleibuze ,tramvaie. In nici un caz autobuze pe motorina pentru ca stim cu totii vor fi interzise in centrul marilor orase. In al doilea rand nu respecta unele standarde din Uniunea Europeana. Ele au fost achizitionate din Turcia, tara din afara Uniunii Europene , cea mai mare problema ca este din afara Uniunii Europene dar totusi autobuzele trebuie sa respecte niste standarde europene, nu voi insista care sunt aceste standarde si nu in ultimul rand ele au fost achizitionate dupa parerea mea si la un pret mare adica sunt sunt scumpe fiind achizitionate la urgenta e si normal sa profite vanzatorul si sa le vanda mai scumpe.
Cam atat despre despre aceasta achizitie neinspirata a Primariei municipiului Craiova dupa parerea mea.” a declarat Marinel Florescu , Consilier Municipal PNL Craiova .

Parcurile Craiovei sunt in pericol!

“Al doilea subiect este modul haotic in care se construieste in Craiova. Este o totala lipsa de viziune in acest domeniu. Vedem cu totii blocuri noi aparute recent peste noapte, intre blocurile vechi din cartierele vechi ale Craiovei. Vedem majoritatea colturilor intersectiilor din Craiova au fost deja ocupate cu cladiri unele dintre ele construite din materiale din astea care se pot demonta foarte usor dar si foarte multe cladiri durabile zidite acolo niciodata invers acele intersectii nu se mai pot largi nu se mai pot dezvolta. De asemenea parcurile Craiovei sunt in pericol. Ne uitam la Cornitoiu. Eu am fost recent si am facut o plimbare la pas prin Parcul Cornitoiu. Va spun ca e ceva incredibil. Nu stiu cum se dau autorizatii de constructii in acea zona. Era o ocazie foarte buna avand un parc sa-i facem un plan. Nu avem plan de urbanism general e adevarat si asta e o alta mare problema a Craiovei. Dar se putea face un plan de zona sa-i oblige pe toti sa construiasca intr -un anumit fel dupa o anumita arhitectura si acolo. Va rog sa mergeti si dumneavoastra sa vedeti ce se intampla in Parcul Cornitoiu.”a declarat Marinel Florescu , Consilier Municipal PNL Craiova .

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.