Mario Ovidiu Oprea – PNL: Vom ramane fara spital regional!

0
543
Mario Ovidiu Oprea – PNL: Vom ramane fara spital regional! 1
Mario Ovidiu Oprea – PNL: Vom ramane fara spital regional!

Filiala Dolj a Partidului Naţional Liberal a fost gazda unei conferinţe de presă susţinută de domnul senator Florin Cîţu, economist de anvergură al partidului şi vicepreşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Senatul României, care, alături de preşedintele filialei, Ştefan Stoica, de senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea şi consilierul judeţean Dorin Mărgărit, a criticat argumentat măsurile economice dezastruoase ale guvernării PSD.

Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea spune că lipsa de activitate a guvernanților va lăsa Craiova fără spital regional, parlamentarul PNL acuzându-i pe social-democrați că nu au dat drumul procedurilor pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare.

„Am aflat de la doamna comisar Corina Crețu și de la domnul Bodog că acest Guvern a reușit să înceapă proiectul celor trei spitale regionale din România, Cluj, Iași și Pitești, iar la Craiova cel mai mare spital regional. Mi se pare un exercițiu de tupeu fantastic, mai ales pentru faptul că acest proiect este început de guvernarea Cioloș, semnăturile sunt cele ale ministrului Vlad Voiculescu, dar nu asta este chestiunea. Chestiunea pe care eu vreau să v-o subliniez și vă atrag atenția asupra ei este aceea că vom rămâne fără spital regional. PSD-ul ne va face să nu avem niciun spital regional. De ce? Pentru că ce aveau ei de făcut era să scoată la licitație studiul de fezabilitate la începutul acestui an, lucru care nu s-a întâmplat, singura amprentă socialistă pentru acest spital este ca s-a stabilit amplasamentul. Am văzut-o pe doamna Vasilescu venind și prezentând cu un ton foarte optimist că am găsit amplasamentul pentru acest spital, un loc extraordinar de bun. După care a venit domnul Ion Prioteasa și ne-a explicat că e o situație neterminată, pentru că e nevoie de utilități, de un sens giratoriu, de configurarea circulației pe acolo și deci va fi mai complicat decât spunea doamna Vasilescu, după cum spunea chiar domnul Prioteasa. În fine, vreau să mai spun un lucru, care este o dată foarte importantă între datele problemei: banii alocați acestui spital, obținuți de guvernarea de care vorbeam, trebuie cheltuiți până în 2020. Acesta este motivul pentru care eu vă spun că vom rămâne fără acest spital regional, așa cum am rămas și fără autostrada Craiova – Pitești, care nu e autostradă, e drum expres și sper să nu ajungă spitalul regional un pavilion. Ca să fie spital regional va trebui cu totul altă anvengură a acestui Guvern care are preocupări minore”, a declarat Mario Ovidiu Oprea, senator PNL și președinte al PNL Craiova.

„Avem onoarea să-l avem ac oaspete pe domnu Cîțu, un economist de marcă, senator și vicepreședinte al comisiei de buget finanțe din Senat. Avem o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu cei ai sindicatelor, iar apoi, cu colegii din organizație. Nu putem să nu observăm degradarea evidentă a vieţii economice a oraşului, grav afectată de lipsa unei coerenţe fiscale la nivel central. Doljul este oricum un judeţ văduvit de investiţii importante. Ori de la Bucureşti, de la guvern, veştile nu sunt deloc încurajatoare. Prin noile măsuri economice anunţate în programul de guvernare al PSD-ului, judeţul nostru este condamnat la sărăcie, nu numai pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung”, a spus președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

Cîțu a criticat confuzia instituită la nivel de decizie guvernamentală în materie fiscal-bugetară, avertizând totodată că, „pe surse”, există și loc de mai rău. „Trăim într-o totală confuzie economică, mesajele transmise investitorilor de către guvernanţi fiind unele contradictorii. Pe de o parte în programul lor de guvernare se vorbeşte de o taxă de solidaritate şi de un impozit pe cifra de afaceri a companiilor, pe de altă parte, la Bruxelles, premierul Tudose a susţinut că nu este sigură introducerea acestor taxe începând de anul viitor. Investitorii nu înţeleg absolut nimic din această lipsă de coerenţă, lucru care dăunează profund economiei româneşti şi societăţii în ansamblul ei. Părerea noastră este că aceste creșteri salariale la care s-a angajat PSD s-au dovedit a fi nesustenabile, în condițiile în care încasările la buget au scăzut, așa că acum încearcă orice fel de metodă la care se pot gandi pentru a face rost de bani. Am observat și o metodă pe care o aplică: mai întâi vine cineva, precum domnul Dragnea și se miră că nu raportează profit multinaționalel, apoi se propune taxa pe cifra de afaceri. Dacă protestele sunt prea mari, se caută altă variantă. Recent, l-am auzit pe domnul Tudose, în mod similar că nu își explică de nu fac profit băncile și, din informațiile noastre pe surse, la nivelul guvernului se lucrează la un proiect de taxă pe tranzacțiile financiare, similar celui din Ungaria. Prin întâlnirile cu mediul de afaceri încercăm să găsim soluții pentru antreprenorii români, soluții pe care ei înșiși le propun, pe care să le preluăm în programul nostru de guvernare, dar pe care le vom înainta, de altfel, și Guvernului, pentru a fi aplicate“, a spus Cîțu.

Deputatul Nicolae Giugea a atacat și el guvernarea PSD, căreia îi reproșează mai ales lipsa investițiilor, precum și sistemul de evaluare a miniștrilor adoptat de PSD. „Singura soluție pe care au găsit-o până acum e tăierea totală a investițiilor: zero absorbție de fonduri europene, zero investiții. Pentru că investițiile nu intră în grevă, nu protestează, sunt primel sacrificate. Apoi stau și mă uit și eu, ca profesor, la sistemul de evaluare a miniștrilor din Guvern, care sunt chemați să răspundă, săptămânal din câte s-a spus, în fața unor comisii de evaluare ale partidului. Păi eu știu că evaluatorii trebuie să fie mai buni și mai experimentați decât cei evaluați, atunci de ce nu-i pun în GUvern direct pe evaluatori? Întreaga activitate guvernamentală a ajuns să fie coordonată după părerea mea de jucăușa Firea și de poliglota Olguța”, a spus Giugea.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.