Mario Ovidiu Oprea , Presedinte PNL Craiova : PNL nu va recurge la taieri salariale si nici la reduceri de pensii. Am facut o demonstratie cum ca Guvernul PSD a taiat pensiile.

0
136

Azi a avut loc la sediul PNL Dolj o conferinta de presa sustinuta de Presedintele PNL Dolj, Stefan Stoica si senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Craiova.
Presedintele PNL Dolj ,Stefan Stoica a anuntat la inceputul conferintei ca domnul Mario Ovidiu Oprea din 26 noiembrie va prelua oficial functia de secretar al Senatului Romaniei. Colegii din Grupul PNL al Senatului l-au desemnat, din nou, reprezentant in conducerea Parlamentului.

Mario Ovidiu Oprea a discutat despre dezbaterea dintre Klaus Iohannis si Viorica Dancila si a demonstrat cum Guvernul PSD a taiat pensiile.

“Legat de subiectul dezbatere intre candidatul PSD Viorica Dancila si candidatul PNL Klaus Iohannis . Aseara, Klaus Iohannis a avut o conferinta de presa suficient de ampla de o ora si jumatate. I s-au pus niste intrebari foarte obiective, pe alocuri incomode.

Cand va organiza si doamna Viorica Dancila o conferinta de presa similara chiar daca o va organiza.

Mai am totusi doua intrebari cum ar putea domnul Klaus Iohannis sa vina sa dezbata in fata cuiva careia presedintele PSD Dolj i-a prezentat coeficientul IQ sintetizat intr-un singur cuvant ,cum se mai poate intampla acest lucru? E de prisos sa intru in amanunte ca stiti foarte bine despre ce e vorba. Si inca o intrebare daca ia crescut atat de brusc apetitul pentru dezbateri?

Citeste si :  Klaus Iohannis, ATAC INDIRECT la Victor Ponta: Este judetul cel mai vaduvit

De ce nu a participat la o dezbatere alaturi de domnul Barna ,domnul Paleologu ,domnul Kelemen a fost si doar asa am in fata sefa de campanie a domniei sale care de altfel a vrut sa se retraga.

Vom repeta acest subiect pana cand ei se satura de manipulare si de minciuni. Partidul National Liberal nu va recurge la taieri salariale in sectorul public si nici la reduceri de pensii. Ba mai mult am sa fac o demonstratie cum ca guvernul PSD a taiat pensiile.

Dupa cum foarte bine ne amintim in anul 2017 punctul de pensie conform Legii pensiilor lege in vigoare pensia trebuia crescuta in functie de o formula de la 1 ianuarie 2018.

Aceasta formula prevede ca pensia trebuie crescuta cu cel putin 50 la suta din salariul mediu brut si cu rata inflatiei cand a avut loc cresterile de pensie.

Conform acestei legi date de Guvernul PSD in iulie 2017 cu sase luni mai tarziu in 2018 punctul de pensie trebuia sa creasca cu cel putin 8,5 la suta dupa formula de care am amintit mai devreme de la 1 ianuarie.

Cresterea ar fi trebuit in cifre sa fie mai mare cu cel putin 420 de lei.

Citeste si :  Veste EXCELENTA

Guvernul PSD a spus ca va creste punctul de pensie cu 10 la suta dar nu doar antrenorii ci de la sase luni mai tarziu. Cresterea totala pe anul 2014 a fost de 600 de lei dar asta in ultimele sase luni. Daca faceti socoteala cu 420 de lei cat ar fi trebuit sa fie de la 1 ianuarie era mult mai mult cat trebuia sa aiba pensionarii iar Guvernul PSD a taiat pur si simplu aceasta crestere. Diferenta intre 420 de lei cel putin pe douasprezece luni ale anului si 600 de lei pe ultimele sase luni ar insemna cam 5 lei 40. Guvernul PNL are niste solutii pe care le-a inclus in programul de guvernare.

Aceste solutii sunt suficient de concrete si le vom vedea materializate in etapele urmatoare de guvernare Guvernul PNL propune o pensie echitabila pentru toate categoriile de pensionari un sistem public de pensii sustenabil.

Concomitent cu reducerea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, este foarte important sa faca acest in programul de guvernare pensiile nu trebuie sa scada in termeni reali pe termen lung iar discriminarile din sistem sa fie eliminate prin aplicarea principiului contributivitatii asa cum era firesc si am mai avut o conferinta de presa acum ceva timp aici ,guvernul PNL isi doreste consolidarea pilonului II de pensii prin eliminarea cerintelor suplimentare impuse fondurilor de pensii administrate privat, eliminarea posibilitatii lor de a opta intre pilonul doi nu mai exista o asemenea solutie pentru ca ea nu a adus absolut nimic bun.

Citeste si :  Presedintele Romaniei si PNL si-au dat mana pentru Referendumul pe Justitie

Reluarea cresterii procentului virat la Pilonul II de pensii, reducerea numarului de pensionari anticipat prin masuri active de stimulare a continuarii activitatii ,introducerea unor sisteme facultative de pensii ocupationale care sa aiba in vedere realitatile actuale privind categoriile socio profesionale statutul profesional bazat pe contributii din venitul professional altele decat cele existente deficitul la fondul de pensii a fost anuntat,este de peste doua miliarde de lei.

Cu toate acestea guvernul Orban doreste cresterea pensiilor prin investitii prin investitii private prin cresterea competitivitatii prin cresterea puterii de cumparare dar acestea pentru PSD sunt niste neologisme care nu fac parte din vocabularul lor uzual nici macar atunci cand guverneaza.” a declarat Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Craiova.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.