Mario Ovidiu Oprea ,senator PNL Dolj : Eu nu cred ca va mai avea nici o dezbatere privind construirea fabricii Clariant la Podari

0
449

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de senatorul Mario Ovidiu Oprea și deputatul Ionut Stroe . Vizita presedintelui Romaniei ,Klaus Iohannis in Statele Unite ale Americii a fost subiectul discutat de Ionut Stroe iar Mario Ovidiu Oprea a discutat despre dezbaterea care trebuia sa aiba loc la Podari pentru construirea fabricii Clariant .

„Am aflat cu totii de la dumneavoastra din presa, n-am fost prezenti la festivitati ca au avut loc la Podari o pseudo-dezbatere organizata de Primaria Podari fiind destinata acestei dezbateri o sala de 20 de locuri unde clar sa incapa cei care solicitau sa fie prezenti si drept pentru care aceasta dezbatere s-a tinut ,daca se poate numi dezbatere, la portavoce afara la 40 de grade. Era aproape evident ca va fi un fiasco si ca nu va rezulta absolut nimic din acest demers care este unul absolut obligatoriu pentru bunul mers al construirii acestei fabrici.

Plecam de la premisa ca aceasta firma Clariant, este o firma de foarte buna reputatie ,o firma care respecta toate standardele impuse,o firma care lucreaza cu Uniunea Europeana dupa reguli stricte pe care. Le respecta cu rigurozitate si cu fermitate. Plecam de la premisa ca noi liberalii incurajam crearea de locuri de munca, incurajam dezvoltarea industriilor ,mai ales ca aceasta despre care vorbim poate incuraja si alte industrii adiacente cum ar fi industriile farmaceutica, agricultura si asa mai departe. Ceea ce se intampla nu face altceva decat sa dea nastere si mai multor suspiciuni si tot acest demers, toata aceasta intamplare a construirii o fabrica in judetul Dolj ,sa se transforme intr-un eveniment negativ care ne face de bacanie si ironie . O lipsa de transparenta totala din partea institutiilor , ma refer aici la Agentia pentru Protectia Mediului ,ma refer la Directia de Sanatate Publica ,ma refer la intentia de a informa cetatenii din comuna Podari despre ce urmeaza sa se intample. Era in interesul tuturor sa se faca acest. Cat de greu era sa se tipareasca un pliant in care sa se dea raspunsul la niste intrebari foarte simple.

Sau sa scriem cateva randuri, avem de gand sa construim o fabrica de bioetanol energie regenerabila. E nevoie de asa ceva o impune UE , un anumit procent de energie trebui sa contina energie regenerabila iar pentru asta , noi am respectat niste.lucruri Ce se intampla cu apele uzate ? Poate se intampla lucruri bune dar acestea sunt lucruri pe care cetatenii din comuna Podari trebuia sa le stie . Ce se intampla cu bioxid de carbon si in ce masura se degaja in atmosfera ,daca este periculos pentru cetatenii din zona.
Nu e in regula si nu cred ca va duce la rezultatul pe care ni-l dorim ,adica ni s-a spus atunci ca dezbaterea se amana. Eu nu cred ca va mai avea nici o dezbatere.
Sunt evenimente anacronice in opinia mea si multe din ele doar bifate.” a declarat senatorul PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea.

Intreaga conferinta este disponibila aici :

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.