Mario Ovidiu Oprea,Senator si Presedinte PNL Craiova : Vointa Guvernului PNL este sa schimbe in bine cursul economiei, punand accent pe investitii, dezvoltare, inovare

0
271

Astazi, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de presedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea si deputatul Nicolae Giugea – candidatul PNL la Primaria Craiova.

In deschiderea conferintei senatorul Mario Ovidiu Oprea a prezentat masurile pe care Guvernul Orban le-a luat pentru sustinerea economiei afectata de epidemia de coronavirus. In prima faza, Guvernul a sustinut plata somajului tehnic pentru sute de mii de angajati cu contractele de munca suspendate temporar. De asemenea, Guvernul plateste o parte din salariile celor intorsi la lucru. Incepand cu 1 iunie 2020, angajatii care au primit indemnizatia de somaj tehnic, suportata de la buget in proportie de 75% si carora le sunt mentinute contractele beneficiaza pentru o perioada de trei luni de plata unei parti din salariu, reprezentand 41,5 % din salariul de baza, dar nu mai mult de 41,5 % din castigul salarial mediu brut. Conditia este ca respectivul angajat sa fi avut contractual de munca suspendat minimum 15 zile. Angajatorii au obligatia mentinerii raporturilor de munca pana la 31 decembrie 2020, cu exceptia lucratorilor sezonieri.

”Acestea sunt doar cateva dintre masurile luate de Cabinetul Orban. Vointa Guvernului PNL este sa schimbe in bine cursul economiei, punand accent pe investitii, dezvoltare, inovare. Vestea buna este ca finantarea acestor noi masuri este consolidata: Uniunea Europeana a adoptat recent un pachet consistent de finantare pentru iesirea din criza provocata de pandemie, iar Romaniei ii va reveni suma de 33 de miliarde de euro.” a declarat senatorul liberal.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.