MARTIN LUTHER KING’S DAY la “Aman”

0
478

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează în data de 19 ianuarie 2024, la orele 10:20 și 13.20, activitatea: „Martin Luther King’s Day”.

La evenimentul online participă la ora 12.20 elevii clasei a III-a, de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, coordonați de doamna profesor Bărbulescu Consuela, iar la ora 13.20 elevii clasei a IX-a A, de la Liceul „Voltaire”, coordonați de doamna profesor Udroiu Adriana.

Elevii vor participa la o lecție deschisă în cadrul căreia vor afla informații despre cine a fost Martin Luther King Jr., despre activitatea sa, importanța marșului organizat de el și despre lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi. În cadrul evenimentului elevilor li se vor lectura materiale în limba engleză de pe platforma e-libraryusa, vor viziona un scurt film documentar și vor completa un puzzle pe baza materialului lecturat.

Martin Luther King Jr. a fost un pastor baptist, activist politic cunoscut pentru implicarea sa în lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi civile.

Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în anul 1964, pentru lupta împotriva segregației rasiale și discriminării rasiale. La 28 august 1963 a ținut celebrul discurs „I have a dream”.

El s-a născut la 15 ianuarie 1929 în Atlanta și a murit asasinat la data de 4 aprilie 1968 în Memphis.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.