Mergi in vacanta ? Atunci ocoleste statiunea Olanesti pentru o perioada !

0
116
Mergi in vacanta ? Atunci ocoleste statiunea Olanesti pentru o perioada ! 1
Mergi in vacanta ? Atunci ocoleste statiunea Olanesti pentru o perioada !

Statiunea Olanesti este inca un punct turistic destul de important iar din aceasta cauza venim in sprijinul celor care doresc sa-si petreaca vacanta acolo .

Va aducem la cunostiinta un comunicat al CNAIR prin care ne aduc o veste nu tocmai placuta pentru cei care si-au planificat vacanta ..

“In luna martie a acestui an, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ploi abundente), pe DN 64, sectorul cuprins intre km 134+367 – km 134+416, la intrarea in statiunea Baile Olanesti, a avut loc o alunecare de teren care a afectat o parte din platforma drumului.

Odata constatata degradarea, DRDP Craiova, prin Sectia de Drumuri Nationale Ramnicu Valcea, a intervenit in regim de urgenta prin semnalizarea sectorului afectat si prin montarea de elemente prefabricate in albia paraului Olanesti. Aceasta decizie a fost luata pentru diminuarii eroziunii taluzului de catre apa, care a determinat prabusirea zidului de sprijin si a acostamentului.

Citeste si :  Programul de intretinere si reparatii curente pe timp de vara continua

Mentionam ca in urma acestei calamitati au ramas fara punct de sprijin doua conducte (apa si gaz), iar masurile de protejare a acestora nu intra in atributiile si sfera de competenta a CNAIR.

Precizam ca reprezentatii CNAIR din teritoriu au depus toate eforturile pentru stabilizarea zonei respective, asigurand desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta.

Pentru a stabili listele de lucrari estimate cantitativ si valoric necesare pentru sectorul calamitat, DRDP Craiova a demarat, in luna mai, in regim de urgenta, o Expertiza tehnica ce a fost finalizata si predata in cursul aceleiasi luni.

Citeste si :  Actiunile desfasurate de CNAIR SA in perioada 10.02.2018, ora 05:00 – 12.02.2018, ora 05:00 12.02.2018

Avand in vedere valoarea mare a acestei lucrari, precum si faptul ca din analiza efectuata, lucrarea nu se putea incadra in nici una din situatiile prevazute la art. 104 din legea 98/2016 (negociere fara publicare prealabila), s-a procedat la initierea procedurii de licitatie deschisa.

Este necesara urgentarea acestor lucrari de refacere a structurii rutiere, insa Compania are obligatia sa respecta toate termenele si procedurile impuse de legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice. In acest sens, precizam ca atat depunerea ofertelor, cat si deschiderea aceastora va avea loc in data de 16 iulie 2018, iar termenul limita estimat de finalizare a procedurii de licitatie este de minim 60 de zile si maxim 120 de zile. Termenul de executie al lucrarilor este estimat la 120 de zile.”

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.