Mieii de Paste se vand in Piata Chiriac la pretul de la 13 lei pe kilogram

0
679

Mieii de Paste se vand in Piata Chiriac la pretul de la 13 lei pe kilogram 1Targul de miei pentru Paste s-a deschis ieri, in Piata Chiriac, si va functiona pana sambata, cu o zi inaintea sarbatorilor pascale. Comerciantii au venit cu miei, si mai mari si mai mici, pe care ii vand la pretul de 13 lei pe kilogram, in viu. Clientii spun ca este un pret cam piperat, multi programandu-si cumparaturile pentru ultimele zile, in speranta ca mieii se vor mai ieftini.
Si in acest an, craiovenii au posibilitatea sa-si aleaga mielul de Paste direct de la crescatorii de animale. Singurul spatiu autorizat pentru sacrificarea mieilor, din Dolj, este chiar cel din Piata Chiriac, care s-a deschis ieri-dimineata.

„Am dorit sa le oferim si anul acesta craiovenilor, si nu doar lor, posibilitatea de a-si alege direct de la comercianti mieii sau iezii pe care ii doresc pentru masa traditionala de Paste. Demersurile noastre au gasit intelegere atat la Primaria Craiova, care ne-a pus la dispozitie spatiul din Piata Chiriac, cat si la Directia Sanitar-Veterinara Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de comercializare si sacrificare a mieilor. Ii asteptam, asadar, in Piata Chiriac atat pe comerciantii de miei interesati sa-si vanda marfa in conditii optime, cat si pe toti cei interesati sa-si cumpere miei pentru masa de Paste”, a declarat Alin Maracine, administrator al SC Piete si Targuri Craiova.

Pretul porneste de la 13 lei pe kilogram, in viu
Oamenii isi faceau socotelile in felul urmator: daca vanzarile nu merg asa cum si-ar fi planuit, comerciantii vor mai lasa la pret. Cumparatorii spera ca pretul pe kilogram va cobori la 10 lei, in vinerea Pastelui sau chiar sambata, pe ultima suta de metri, un pret pe care si l-ar putea permite. In 2017, cand mieii s-au comercializat in Piata Brestei, s-a pornit de la un pret de 11 lei pe kilogramul in viu si s-a ajuns, in ultima zi de targ, la 9 lei. In magazine si in piete, carnea de miel a costat 200 de lei pe kilogram. Anul trecut, in 2018, mieii s-au vandut in Chiriac, locatia de anul acesta, comerciantii cerand, in primele zile, un pret de 12 lei pe kilogram, in viu. Pretul nu a coborat prea mult nici in ultimele zile, asa cum era de alteptat, din cauza ca mieii au fost mai putini pe piata. Acum, in magazine, carnea de miel se vinde cu 30 de lei pe kilogram, fata de 25 de lei cand a fost anul trecut.

Sursa CVLpress.ro

Visits: 8

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.