Mihai Fifor, intrevedere oficiala cu cu guvernatorul Statului Alabama

0
142

Mihai Fifor, intrevedere oficiala cu cu guvernatorul Statului Alabama 1Ministrul Apararii, Mihai Fifor, aflat in vizita oficiala in Statele Unite ale Americii, s-a intalnit ieri, cu guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, si a discutat despre cooperarea in cadrul Parteneriatului Statal dintre Romania si Alabama. Mihai Fifor a propus afilierea unei companii de sprijin a Garzii Nationale din Alabama la Brigada Multinationala de la Craiova.

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, Mihai Fifor a fost primit in cursul zilei de ieri, de guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, la Capitoliul din capitala statului american, Montgomery. La intalnire a participat si comandantul Garzii Nationale din Alabama, general-maior Sheryl Gordon.
Discutiile s-au axat pe cooperarea dintre Armata Romaniei si Garda Nationala din Alabama, anul acesta fiind celebrati 25 de ani de cooperare, in cadrul Parteneriatului Statal dintre Romania si Alabama.

Citeste si :  Atmosfera mortuara la Congresul PSD ! Viorica Dancila candideaza din partea PSD la Alegerile Prezidentiale !

”Cu acest prilej, ministrul Fifor a adresat multumiri pentru sprijinul oferit Armatei Romaniei de Garda Nationala din Alabama, in cadrul programelor de instruire, exercitiilor si activitatilor desfasurate in comun, precum si in operationalizarea aeronavelor multirol F-16. In acest sens, a fost subliniata oportunitatea consolidarii acestei cooperari, prin propunerea de a afilia o companie de sprijin in lupta a Garzii Nationale din Alabama la Brigada Multinationala din Sud-Estul Europei, de la Craiova”, a transmis MAPN.

Potrivit MAPN, Mihai Fifor a reiterat invitatia adresata guvernatorului, respectiv comandantului Garzii Nationale din Alabama, de a participa la manifestarile prilejuite de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, cu ocazia Paradei organizate la 1 Decembrie 2018, in Bucuresti.

Citeste si :  Platformele Facebook si Instagram au cazut in mai multe tari. Si Romania este afectata

Intalnirea dintre ministrul Apararii si guvernatorul statului Alabama a avut loc in contextul vizitei pe care Fifor o desfasoara in aceasta saptamana in Statele Unite ale Americii.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.