Mihai Firica : Craiova in primul rand ! Craiova are o noua sansa la relansarea economica ..

0
125

Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis impreuna cu Premierul Romaniei , Ludovic Orban au lansat Planul Național de Investiții și Relansare Economică.

Secretarul de Stat în Ministerul Culturii,Mihai Firica a detaliat o parte din programul lansat la nivel national in care este inclus si orasul nostru . „Craiova are o șansă pentru dezvoltare și reconectare la marile proiecte naționale, în context european” a afirmat Mihai Firica ..

„Planul Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de către Guvernul Orban și prezentat în prezența președintelui Iohannis, reprezintă o etapă fastă pentru România. Craiova are o șansă pentru dezvoltare și reconectare la marile proiecte naționale, în context european.
Programul este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Investițiile în infrastructură vor scoate Craiova din izolarea în care a ținut-o administrația de stânga.

Citeste si :  Prognoza METEO pe două săptămâni: În Oltenia, vremea se va răci semnificativ

Cele mai importante proiecte sunt modernizarea căii feroviare Ploiești-Suceava-Dărmănești, București-Craiova-Timișoara-Arad și a celei rutiere București – Alexandria – Craiova – Lugoj. Este un semnal foarte bun pentru investitori, mai ales că ritmul lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești este foarte bun.

Șansa Craiovei de a se dezvolta este condiționată de o administrație liberală, responsabilă și eficientă, care să promoveze proiectele inițiate de Guvernul PNL. De la susținerea mediului de afaceri prin instrumente de creștere a capitalizării companiilor și de finanțare a investițiilor (Fondul Român de Investiții și Băncii Naționale de Dezvoltare) până la digitalizare și programe de garantare a creditelor pentru capital de lucru și investiții sunt măsuri concrete care vor aduce dezvoltare prin investiții.

Reabilitarea monumentelor istorice, patrimoniu cultural și sedii administrative vor beneficia de alocarea a două miliarde lei! Este pentru prima dată când se investește masiv în cultură și se va da șansa administrațiilor locale de a se mobiliza pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale. Realizarea Spitalului Regional în Craiova este o garanție, așa cum sunt investițiile în școli, grădinițe sau creșe, sprijinul pentru infrastructura sportivă sau programele privind mediul.

Citeste si :  Coji de seminte dupa primele doua curse ale noilor autobuze ..

Știu, există multă neîncredere din cauză că fostele guvernări au promis și totul au rămas pe pliantele și ziarele cu poza lui Dragnea și Dăncilă. Chiar dacă este o perioadă teribil de dificilă din cauza epidemiei de coronavirus, noi am demonstrat că facem, că România merge înainte. Prin PNL, Craiova are o nouă șansă la relansare economică și dinamizare a tuturor activităților creative.” a declarat Mihai Firica

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.