Mihai Firica, secretar de stat în Ministerul Culturii: În condiții stricte, se pot relua producțiile de spectacol și concert în spațiu închis

0
166

Ministerul Culturii și Ministerul Sănătații au semnat ordinul comun pentru măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Mihai Firică, secretar de stat în Ministerul Culturii, precizează că ordinul actualizează reglementările pentru activitatea cu publicul și activitatea angajaților din instituțiile de cultură precum: muzee și galerii de artă, biblioteci și librării, dar și activitatea desfășurată pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în domeniul producției de film și audiovizual, evenimentele / acțiunile culturale organizate în aer liber și de tip drive-in.

Acest nou Ordin îl anulează pe cel dat anterior, nr. 2879/967/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 531 din 19 Iunie 2020.

Citeste si :  Romania, sub teroarea COVID-19: 8.936 de cazuri confirmate , numarul deceselor a ajuns la 451!

Noile activități reglementate sunt: modul în care se pot desfășura expoziții temporare de artă și design, dar și în ce condiții se pot relua producțiile de spectacol și concert în spațiu închis.

Ca elemente de noutate, evenimentele private pot fi realizate cu maximum 20 de persoane în spații închise și cu până la maximum 50 persoane în aer liber, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

„Au fost reglementate repetițiile spectacolelor și concertelor în spațiul închis fără public. Angajatorii, organizatorii acestor evenimente, vor elabora instrucțiuni proprii pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcție de programul de lucru, specificul activității desfășurate, structura organizatorică, structura incintei.

Citeste si :  In plina pandemie , avem si un motiv de bucurie ! Medicii craioveni au salvat un pacient dupa 32 de zile de internare

Medicii de medicina muncii vor face evaluarea de risc și vor emite recomandări privind necesitatea purtării măștii pentru angajați, în funcție de specificul activității defășurate, iar responsabilul SSM va efectua instruirea angajaților în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă. Se va evita prezența îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc (de exemplu cei cu vârsta peste 65 ani și/sau cu boli cronice asociate)”, a informat secretarul de stat Mihai Firică.

Alte măsuri se referă la expoziții temporare de artă și design pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Expozițiile temporare de artă și design cum sunt cele de: pictură, desen, sculptură, design, instalații, artă new media, artă interactivă, performance, video, pot fi organizate în spații convenționale precum muzee, galerii sau cluburi de artă, biblioteci etc., dar și în spații alternative, în aer liber, hale sau vechi spații industriale, spații private, pavilioane temporare și altele.

Citeste si :  Video : Schelete umane gasite pe santierul drumului expres Craiova – Pitesti

Textul integral al ordinului comun al ministrului culturii și ministrului sănătății 2941/1120/19.04.2020: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/226915

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.