Mihail Genoiu : “Sunt profund indignat de ceea ce s-a intamplat aseara si astazi in Craiova.” Si noi ! Autoritatile au fost instiintate de demolare dar fara nici un efect ..

0
145

Demolarea Liceului Sanitar a starnit destul de multa atentie iar Primarul Craiove, Mihail Genoiu a ajuns azi la cladirea care a fost demolata .

Asa cum am anuntat astazi in articolul “Fostul Liceu Sanitar a fost demolat ! Demolarea corpului principal a fost ilegala ! Politia nu a intervenit la demolarea cladirii !” ,din documente reiese ca una din parti, corpul C1, nu primise autorizatie de demolare, doar C2 pana la C7 au primit unda verde pentru a fi demolate. Cu toate acestea, corpul C1 a fost demolat .

Mihail Genoiu a declarat : “Sunt profund indignat de ceea ce s-a intamplat aseara si astazi in Craiova. Este un moment trist pentru noi craiovenii si asta la un interval de cateva luni dupa ce am fost martorii unei aceeasi metode de incalcare flagranta a legii si de sfidare a opiniei publice si a arsenalului arhitectural si istoric al orasului Craiova.
In mod abuziv aici s-a demolat o cladire fata de care Primaria Craiova si-a transmis punctul de vedere prin emiterea unei autorizatii de demolare a unor corpuri de cladire din spate, a unor cladiri foarte mici, cu restrictionarea demolarii cladirii principale.
A fost respinsa categoric demolarea si inclusiv Directia Judeteana de Monumente Istorice a respins acest lucru, iar Politia Locala a instiintat acum cateva zile constructorul ca se interzice orice afectare a acestei cladiri.

Citeste si :  Water Park-ul isi va deschide portile in iulie

Proprietarul imobilelor precum si constructorul au fost sanctionati conform Art. 26 alin 1 lit a) raportat la art. 28 si urmatoarele din legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. In baza acestor articole s-a dispus sanctionarea cu amenda maxima de 100.000 lei (fara posibilitatea de a se achita la jumatate) pentru proprietar si 50.000 lei pentru constructorul care a demolat efectiv cladirea si ca masuri complementare sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate, prin obtinerea autorizatiei de desfiintare sau de refacere a imobilului cu termen 30 zile. Masurile intra in vigoare la data comunicarii procescului verbal, azi 04.08.2019, ora 12.00.
Mai mult, Conform art. 24 lit a) din aceeasi lege, fiind inceputa procedura de clasare ca monument istoric, a fost sesizat Parchetul, Inspectoratul de Stat in Constructii si Directia Judeteana de Cultura Dolj.”

Autoritatile au fost instiintate de aceasta demolare dar fara nici un efect , Vali Ignat a sunat la Telefonul Cetateanului pentru a anunta Primaria Craiova asupra gravului incident si pentru a se verifica daca lucrarile de demolare sunt autorizate.

Citeste si :  Circ in Consiliul Local PSD Craiova ! Actul aditional al stadionului a incins spiritele ! PSD a votat la comanda ca acest act aditional sa treaca !

Domnule Primar ar trebui sa verificati si apelurile de la Telefonul Cetateanului si sa luati masuri pentru ca Vali Ignat a sunat in timp util sa spuna despre demolare dar fara nici un efect ..

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.