Mii de oameni au participat, astăzi, la sărbătoarea Parcului Romanescu, într-o veritabilă atmosferă de epocă!

0
552

Pentru prima oară, craiovenii au avut ocazia să admire medalia de aur obținută la Expoziția Universală de la Paris de arhitectul Édouard Redont, pentru proiectul Parcului Nicolae Romanescu.

Aflată în patrimoniul Muzeului Olteniei, medalia de aur este expusă la Casa Bibescu până duminică 1 octombrie 2023.

Schițele parcului, exact așa cum au fost ele depuse la Primăria Craiova în anii 1901 – 1902, personajele cheie și atmosfera din timpul construirii parcului, se vor putea vedea și printr-o hologramă, concepută special de echipa de la Teatrul Colibri, ce se va derula, pe parcursul weekendului, în Casa Bibescu.

La fel ca în ziua inaugurării din 1903, deși au trecut 120 de ani, craiovenii pot admira o frumoasă colecție de costume specifice perioadei La Belle Époque, din colecția Oanei Crețu. De asemenea, nu lipsesc nici antichitățile, obiectele de manufactură, bijuteriile și accesoriile care se purtau în anii 1900.

Cum la inaugurarea din 1903, Nicolae Romanescu a acordat o mare atenție expozițiilor de pictură, dar și costumelor tradiționale, acestea nu vor lipsi nici la 120 de ani distanță. Surprizele vor fi la tot pasul, iar, printre ele, se mai numără momentele de vals, șezătoarea cu domnițe, o expoziția de artă digitală, concerte de fanfară și de muzică clasică.

Cel mai frumos moment al călătoriei în timp a fost Parada Costumelor de Epocă. Traseul a fost Piața Mihai Viteazul – Calea Unirii – Parcul Nicolae Romanescu, Parada ne-a adus atmosfera anilor 1900, așa cum o știm din cărți, dar și cum o văd copiii în zilele noastre, care și-au dat frâu imaginației și au creionat cele mai frumoase costume de epocă din materiale reciclabile. Astfel, craiovenii au venit cu mic, cu mare, la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoțiți de trăsuri cu cai și mașini de epocă. Cu un joben, o pălărie, frac și rochie de epocă la purtător…

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.