Milcev (EY Romania): Dupa 29 martie nu o sa vedem un exod din Anglia si intoarcerea in masa a romanilor acasa

0
56

Milcev (EY Romania): Dupa 29 martie nu o sa vedem un exod din Anglia si intoarcerea in masa a romanilor acasa 1In orice versiune a Brexit-ului, dupa 29 martie nu o sa vedem un exod din Anglia si intoarcerea in masa a romanilor acasa sau in alte tari, iar impactul imediat va fi asupra mediului de afaceri, mai ales in ceea ce priveste comertul cu bunuri, a declarat Alex Milcev, liderul Departamentului de asistenta fiscala si juridica si partener EY Romania.

“Se pare ca in perioada initiala, daca dam crezare versiunilor de Brexit, hard, soft, middle, nu o sa fie impact imediat. Dupa 29 martie nu o sa vedem un exod din Anglia si intoarcerea in masa a romanilor acasa sau in alte tari. Pe termen lung, clar ca trebuie regandita aceasta situatie, ce se intampla exact cu britanicii care lucreaza si locuiesc in alte tari din UE si romanii care locuiesc in Marea Britanie, in ceea ce ne priveste pe noi, tara noastra. Impactul imediat va fi asupra mediului de afaceri, mai ales in ceea ce priveste comertul cu bunuri. Comertul cu servicii nu ar trebui sa sufere imediat. Va suferi pe termen lung, dat fiind legislatia care va fi din ce in ce mai divergenta”, a spus Alex Milcev, intr-un interviu acordat.

Citeste si :  Tudor Chirila, mesaj sumbru dupa crima din Caracal: Romania e in colaps. Pentru cetatenii Romaniei este inca un „rezultat” al coruptiei si coruptibilitatii

El sustine ca importatorii si exportatorii trebuie sa se informeze cu privire la dispozitiile tranzitorii.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

In ceea ce priveste actele legislative pe care ar trebui sa le promoveze Romania in aceasta perioada cand detine presedintia Consiliului Uniunii Europene, Milcev a mentionat impozitarea directa, dar si pe cea indirecta.

Citeste si :  ALDE DOLJ: CRESTEREA ECONOMICA SE CONSOLIDEAZA

“In domeniul fiscal sunt cateva elemente importante la nivel european care s-au discutat si se discuta si Romania are un rol important de jucat aici, precum modificarea legislatiei europene pe partea de TVA. Deci, o serie de reforme care isi urmeaza cursul in urmatorii ani si Romania are un rol in a trece anumite prevederi. Pe impozitarea directa, desigur, e stabilirea unei baze comune de impozitare, consolidate. Deci, e o discutie de ceva timp si Romania trebuie sa inteleaga exact ce anume este in avantajul tarii noastre promovand aceasta initiativa sau poate anumite lucruri nu sunt in avantajul tarii noastre si de aceea anumite elemente trebuie modificate. O alta problema ar fi mult discutata taxa pentru serviciile digitale despre care se discuta de mai mult de un an si care a ajuns intr-un posibil impas. Deci agenda Romaniei este plina si fiscalitatea nu este o exceptie”, a mai spus Milcev.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.