Ministerul Dezvoltării lansează al doilea apel de proiecte pentru investiţii în reţele de apă şi canalizare prin Programul “Anghel Saligny”

0
264

Luni, 10 aprilie, la ora 10:00, Ministerul Dezvoltării a demarat a doua rundă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele de construcție și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” – anunță ministrul Cseke Attila.

Această rundă a fost deschisă exclusiv pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile în valoare totală de 1.236.793.353,89 lei.

Astfel, ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației prin care se aprobă demararea acestei noi sesiuni de depuneri de cereri de finanțare va intra în vigoare după 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României.

Autoritățile locale din cele 10 județe vor avea la dispoziție, timp de 30 de zile, începând de luni, 30 aprilie, ora 10:00, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele care vizează lucrări la rețelele de apă și canalizare.

27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare, din acest motiv este nevoie de Programul de investiții ”Anghel Saligny”, a arătat ministrul.

După cum este cunoscut, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Sumele disponibile pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.