Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anuntat investitii de 430 de milioane de euro in spatii de depozitare si procesare

0
118

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a efectuat miercuri, o vizita în judeţul Dolj, unde a avut mai multe întâlniri cu fermierii şi legumicultorii din comunele Pleniţa, Poiana Mare, Călăraşi, Dăbuleni şi din zona Segarcea.
Insotit de președintele PNL Dolj – Stoica Ștefan, Ministrul Apărării Naționale – Ciucă Nicolae , Ministrul Tineretului și Sportului – Stroe Ionuț , deputatul Giugea Nicolae și senatorul Oprea Mario Ovidiu, ministrul Agriculturii a discutat cu fermierii doljeni despre problemele cu care se confrunta in prezent.

Citeste si :  Teodorovici: Un raspuns la raportul de tara realizat de Comisia Europeana va fi transmis pana la jumatatea acestei luni

”Principala problema a producatorilor din Romania este vanzarea produselor. Nu mai trebuie nimeni sa-i invete pe agricultorii romani cum sa produca, ei pot sa produca la fel de bine si cantitativ si calitativ, ca oriunde in Europa, cea mai mare problema este modul in care reusesc sa comercializeze produsele. Majoritatea sunt producatori mici, nu au putere de negociere mare si atunci, si cand isi procura imputurile si cand isi vand productia, nu intodeauna pot sa o vanda la preturi avantajoase si nu totdeauna o vand toata.

Citeste si :  Convorbirea telefonică dintre prim-ministrul Nicolae Ciucă și prim-ministrul Statului Israel, Naftali Bennett

In viitorii 7 ani noi finantam, cu 430 de milioane de euro, spatiile de depozitare si procesare, pentru ca asta este o problema foarte mare. Noi exportam productie primara si importam hrana cu mare valoare adaugata. Avem un deficit al balantei comerciale 1, 24 miliarde euro.

Cu alte cuvinte, agricultura romaneasca a pierdut 1, 24 miliarde euro. In urmatorii ani trebuie sa investim foarte mult in procesare. In afara de acesta, nu din banii agricultorilor, ci din banii de relansare economica, am gandit o retea de depozitare, distributie, procesare si promovare a produselor romanesti”, a declarat ministrul Agriculturii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.