Ministrul Agriculturii, Adrian Oros : Producătorii agricoli afectați de secetă vor primi bani începând de vineri

0
50

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a precizat că producătorii agricoli afectați de secetă vor primi ajutorul financiar promis începând de vineri. Acesta a mai menționat că în săptămânile următoare se vor derula şi schemele de sprijin şi compensaţiile pentru crescătorii de bovine de lapte şi carne, crescătorii de ovine şi caprine, apicultori şi crescătorii de păsări şi porci.

„Anul acesta, dacă nu ar fi fost această pandemie, care a creat probleme şi agriculturii şi industriei alimentare, deşi în acest domeniu activitatea a fost neîntreruptă (…) totuşi au apărut unele probleme, au apărut unele pierderi de venit, fie pentru că s-a modificat foarte mult comportamentul cumpărătorului, fie pentru că s-au închis domenii importante care aveau legătură cu agricultura şi industria alimentară – dacă ne referim doar la HoReCa. (…)

Citeste si :  Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, a aprobat Nota de Fundamentare a Proiectului Sistem Antigrindina Dabuleni

În ultimele luni ale crizei sanitare au apărut problemele economice ale celor care activează în agricultură şi industria alimentară.

De aceea, în această perioadă noi desfăşurăm o activitate privind acordarea de compensări privind aceste pierderi. De mâine, din 18 septembrie, practic, începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi de toamnă în 2019 şi care au fost afectaţi de seceta pedologică”, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Se vor derula și alte scheme de compensații
Ministrul Agriculturii a adăugat faptul că în săptămânile viitoare să vor derula şi schemele de sprijin şi compensaţiile pentru crescătorii de bovine de lapte şi carne, crescătorii de ovine şi caprine, apicultori şi crescătorii de păsări şi porci.

De asemenea, Adrian Oros a precizat că în 16 octombrie va începe plata avansului la subvenţii, Ministerul Agriculturii alocând în acest sens 1,78 miliarde de euro, bani care urmează să ajungă în cel mai scurt timp în contul fermierilor.

Citeste si :  Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Gata cu băieții deștepți din oierit!

Se caută soluții pentru încheierea de polițe de asigurare pentru culturile agricole
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a trimis un comunicat de presă prin care informează că, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), caută soluții pentru încheierea de polițe de asigurare pentru culturile agricole.

Foarte puţine astfel de companii au în portofoliul lor pachete de asigurare cu această destinaţie, secretarul de stat în MADR, Emil Dumitru, s-a întâlnit cu Cristian Roşu, vicepreşedinte al Sectorului Asigurări Reasigurări din cadrul ASF, pentru a căuta soluţii în acest sens.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.