Home / Actualitate / National / Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor: „Brigada Multinationala Sud-Est va fi in masura sa asigure comanda unei operatii NATO de tip Aparare Colectiva”

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor: „Brigada Multinationala Sud-Est va fi in masura sa asigure comanda unei operatii NATO de tip Aparare Colectiva”

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor:  „Brigada Multinationala Sud-Est va fi in masura sa asigure comanda unei operatii NATO de tip Aparare Colectiva” 1Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor si seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca, au efectuat ieri dimineata o vizita de lucru la sediul Brigazii Multinationale Sud-Est, unde le-au fost prezentati pasii spre atingerea capacitãtii finale de la sfarsitul acestui an.

Reprentantii MapN-ului s-au deplasat ulterior la sediul Colegiului National Militar „Tudor Vladimirescu”, unde au discutat, cu echipele de conducere ale celor cinci colegii nationale militare, propunerile pentru imbunatatirea calitatii invatamantului militar preuniversitar. Programul a continuat cu vizite de informare la unitatile militare din zona Facai si la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Dr. „Stefan Odobleja”.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor si seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca au efectuat ieri, o vizita de lucru la Craiova, la Comandamentul Brigazii Multinationale Sud-Est (HQ MN BDE-SE). Parte componenta a Structurii de Forte NATO, HQ MN BDE-SE se afla sub comanda operationala a Comandamentului Suprem al Fortelor Aliate din Europa, controlul operational fiind exercitat de Comandamentul Aliat Intrunit de la Napoli, prin Comandamentul Multinational de Divizie Sud-Est (MND-SE) de la Bucuresti. „Am trecut in revista, impreuna cu seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca, si cu sefii structurilor centrale care ma insotesc, stadiul indeplinirii obiectivelor asumate de Romania in operationalizarea acestui important comandament aliat infiintat, in 2017, pe teritoriul tarii noastre”, a precizat Mihai Fifor.

Odata cu apropiata atingere a Capacitatii Finale, prevazuta pentru toamna acestui an, Comandamentul Brigazii Multinationale de la Craiova va asigura o capabilitate ridicata de a comanda forte dislocate in regiunea de Sud-Est a granitelor NATO, cu o importanta contributie la apararea colectiva a Aliantei. Brigada va fi in masura sa asigure comanda si controlul unei operatii NATO de tip Articol 5 – Aparare Colectiva, pentru a contribui in acest fel la consolidarea flancului sud estic al Aliantei, la securitatea teritoriului si populatiei statelor membre. „Din discutiile purtate cu echipa de comanda multinationala a HQ MN BDE-SE, reiese foarte clar ca lucrurile sunt in graficul si in evolutia asteptate”, a mai spus ministrul Apararii Nationale.

Citeste si :  Ziua Fortelor Armate Poloneze, sarbatorita la Craiova

Ministrul Apararii Nationale a reluat si discutia despre stagiului militar obligatoriu si a spus ca nu s-a discutat in Guvern sau la nivel politic si este putin probabil sa se intample in acest moment. „Am vazut ca s-a rulat foarte mult aceasta informatie referitoare la stagiul militar. Unii au inteles-o exact cum am declarat, altii au dorit sa dea niste tuse la declaratia mea, dandu-i o alta tenta. Haideti sa explicam cat se poate de clar. Este putin probabil sa discutam despre reluarea stagiului militar obligatoriu in Romania, in acest moment, din varii motive. Am spus ieri ca stagiul militar obligatoriu nu este anulat, ci doar suspendat. Aceasta este legea si aici ne aflam. Asa cum am spus, nu ne gandim la reluarea stagiului militar obligatoriu, nu facem asta, in guvern nu s-a discutat, nu s-a discutat la nivel politic nicaieri“, a declarat Mihai Fifor.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.