Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă : Vom sprijini modernizarea capacităţilor de apărare a Republicii Moldova

0
270

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj de felicitare omologului din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, după învestirea Guvernului de la Chişinău. ”Am convingerea că experienţa bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituţie modernă, capabilă să răspundă ameninţărilor din mediul de securitate actual”, apreciază Ciucă.

”Îl felicit pe domnul Anatolie Nosatîi pentru învestirea în funcţia de ministru al apărării al Republicii Moldova. Domnia-sa are o frumoasă carieră militară, la comanda unor importante unităţi ale Armatei Naţionale, dar şi în structuri militare multinaţionale. Am convingerea că experienţa bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituţie modernă, capabilă să răspundă ameninţărilor din mediul de securitate actual”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Nicolae Ciucă,

Aesta a adăugat că Armata Naţională este una din instituţiile reper ale Republicii Moldova, care se apropie tot mai mult de modelele armatelor occidentale.

”Militarii săi sunt buni profesionişti, care se perfecţionează permanent prin programe intense de instruire şi pregătire de specialitate efectuate în instituţii militare din ţări membre ale NATO, precum şi prin participarea la exerciţii complexe ale Alianţei şi la misiuni în teatrele de operaţii. Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităţilor de apărare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi am convingerea că, împreună cu ministrul Anatolie Nosatîi, vom intensifica cooperarea bilaterală în domeniul apărării”, a mai transmis ministrul.

Guvernul de la Chişinău a primit, vineri, votul Parlamentului, iar miniştrii au depus jurământul.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.