Ministrul de Externe din Israel vine în România

0
345

Ministrul Afacerilor Externe din Israel, Yair Lapid, va face, în următoarele zile, vizite în România şi Slovacia, state care au graniţă comună cu Ucraina şi primesc refugiaţi. Lapid se va întâlni, duminică, la Bucureşti, cu premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi va merge la Vama Siret.

Ambasada Israelului în România a anunţat că ministrul Afacerilor Externe din Israel, Yair Lapid, va începe, sâmbătă seara, vizite diplomatice în două ţări care au graniţă comună cu Ucraina: România şi Slovacia.

Astfel, el se va întâlni cu personalul Ministerului Afacerilor Externe care lucrează în regim de urgenţă, pe teren, de peste două săptămâni, dar şi cu şefi de stat, cu care va discuta situaţia din Europa, precum şi relaţiile bilaterale cu Israelul.

Duminică, Yair Lapid se va afla în România, unde se va întâlni, la Bucureşti, cu premierul Nicolae Ionel Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Cei doi miniştri de Externe vor susţine declaraţii de presă la finalul întrevederii.

În plus, Lapid va vizita Punctul de Trecere al Frontierei Siret şi se va întâlni cu personalul care se află la vamă de peste două săptămâni în vederea salvării cetăţenilor israelieni şi a evreilor din Ucraina şi a sprijinirii refugiaţilor care trec graniţa. El va fi informat cu privire la situaţia generală de către ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, şi de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România.

Luni, Lapid se va afla în Slovacia, unde se va întâlni, la Bratislava, cu preşedintele Zuzana Čaputová şi cu ministrul de Externe, Ivan Korčok. Cei doi miniştri de Externe vor susţine declaraţii de presă la finalul întrevederii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.