Ministrul de Interne, Nicolae Moga : Cer ca niciun cetatean sa nu mai fie batut de un jandarm

0
370

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a spus ca evenimentele din 10 august 2018 au fost nefericite si cere ca niciun roman sa nu mai fie batut de jandarmi, subliniind ca nici fortele de ordine nu trebuie ranite de catre cetatenii rauvoitori.

„Functia asta de ministru al Afacerilor Interne este o functie politica intr-o structura militarizata. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne sa nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetatean, niciun roman sa nu mai fie batut de un jandarm, atata timp cat respecta legea. Dar niciun jandarm sa nu fie batut de un cetatean rauvoitor. (…) Trebuie sa intelegem ce sistem sa aplicam la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, asa cum este in Germania, Franta? Cum e peste Ocean, in America? Atunci, stam de vorba si o sa facem asa cum este acolo. Deocamdata noi avem lege, niste regulamente, care trebuie respectate cu strictete”, a spus Nicolae Moga.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violentele de la mitingul din 10 august, procurorii sectiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat catre DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizand ca in cauza sunt dispozitii referitoare la siguranta nationala.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  La Tribunalul Dolj un barbat a fost depistat cu un pistol asupra lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.