Ministrul Energiei, Anton Anton vrea depozit modern de stocare a energiei electrice la Craiova 1Ministrul Energiei, Anton Anton, aflat in vizita la Termocentrala II Craiova, s-a intalnit astazi cu autoritatile locale si conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru a face public viitorul proiect despre care spune ca este cel mai interesant si modern sistem de stocare a energiei electrice in depozite de gaze din Romania.

Anton a declarat ca in luna aprilie vor fi date in folosinta cele doua cazane care vor asigura caldura craiovenilor in cazul unei avarii majore. Principalul motiv al vizitei a fost, insa, promovarea proiectul celui mai modern si mai mare sistem de stocare a energiei electrice in depozite de gaze din tara. Stadiul acestui concept nou este inca in faza de studiu iar costul investitiei nu poate fi deocamdata estimat, a declarat ministrul. “Astazi am venit la Craiova pentru un proiect important care are doua parti. Prima care se realizeaza acum, cea cu cazanele de apa care sunt aproape montate si care in aprilie vor functiona. Acestea vor asigura pentru cetatenii orasului, in situatia unei avarii majore, cel putin o incalzire de supravietuire. Dar nu acesta este scopul principal, ci pentru ca aici, la Craiova, urmeaza sa construim cel mai interesant si modern sistem de stocare a energiei electrice in depozitele de gaze. Am fost si am vizitat depozitul de la Ghercesti unde vom construi o statie de comprimare si cu ajutorul energiei eoliene in surplus putem sa introducem gaze in depozit. Putem acumula extrem de multe gaze. Gazele acumulate se vor aduce in centrala, este o distanta foarte mica, de trei kilometri, iar centrala se va retehnologiza pe gaze. In acest moment se face un studiu de fezabilitate si studiem si sursele de finantare care ar putea fi 10D si 10C, noi am prefera 10C, pentru ca am putea sa accesam si fonduri europene”, a explicat Anton. Daca va fi materializat, depozitul din Craiova va fi cel mai mare si modern din Romania.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  Angajat al Teatrului National Craiova, gasit decedat intr-o incapere a institutiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.