Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș a anunțat creșterea până la un miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici.

0
189

Ioan Marcel Boloș: „Ajutorul pus la dispoziția IMM-urilor a fost de 500 de milioane de euro, apoi s-a vehiculat în spațiul public suma de 750 de milioane iar astăzi putem spune că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, am obținut o sumă totală de un miliard de euro.”

ℹ️ Ministrul a detaliat cele 4 instrumente negociate cu Comisia Europeană, care sunt în curs de analiză în Guvern:

↗️ Granturi în valoare de 10% din cifra de afaceri destinate capitalului de lucru necesar finanțării activităților curente, cum sunt stocurile.
↗️ Vouchere de consum, inclusiv cele de turism, pentru digitalizare sau pentru servicii.
↗️ Subvenționarea salariilor pentru persoanele aflate în șomaj tehnic, măsură ce va acoperi până la 50% din costurile salariale, odată acceptată propunerea de Comisia Europeană.
↗️ Sprijinirea investițiilor sub forma schemelor de ajutor de stat, valoarea maximă fiind de 800.000 euro pentru fiecare IMM.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.