Ministrul Justiției, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova. Tudorel Toader va fi prezent, vineri, la ceremonia de la Facultatea de Drept

0
59

Ministrul Justiției, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova. Tudorel Toader va fi prezent, vineri, la ceremonia de la Facultatea de Drept 1În perioada 6-7 octombrie 2017, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova organizează Conferinţa internaţională bienală. Cu această ocazie, vineri, 6 octombrie 2017, ora 9.30, în Aula Magna (Facultatea de Drept, Calea București nr. 107D),

 

va avea loc sedinţa solemnă a Senatului Universităţii din Craiova, în cadrul căreia se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Tudorel Toader. Prof. univ. dr. Tudorel Toader este absolvent al celei mai vechi Facultăți de Drept, cea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A parcurs treptele carierei academice, asumându-şi inclusiv responsabilităţi de management academic, iar în februarie 2016 a fost ales Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cariera sa academică s-a împletit armonios şi cu un parcurs în profesiile juridice, în calitate de procuror, avocat membru al baroului Iași, judecător constituțional, Ministru al Justiției (începând cu februarie 2017).

Citeste si :  Tudorel Toader, la CSM: Doresc succes domnului Banila, indiferent de avizul pe care il veti da

Contribuțiile prof. univ. dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare în știința dreptului au forță sistematizatoarea, imprimând soluții de doctrină în succesiunea Codurilor penale și în evoluția normativă în materie penală. În lucrările sale, dreptul penal este în mod constant supus unei analize prin filtre specifice: jurisprudența CEDO și jurisprudența Curții Constituționale.

Ministrul Justiției, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova. Tudorel Toader va fi prezent, vineri, la ceremonia de la Facultatea de Drept 2

Activitatea publicistică este susţinută şi de preocuparea pentru mecanismele de protecție a drepturilor omului și garantare a libertăților fundamentale. În acest context, se confirmă contribuția domnului profesor și în calitate de membru al Comisiei de la Veneția, precum și în domeniul justiției constituționale și a mecanismelor interne ale Curților Constituționale.

Lasa un comentariu aici !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  Lucian Bernd Sauleanu,prof. univ. Facultatea de Drept : Rusine! Pacat de munca generatiilor de profesori, de viitorul studentilor si de nazuinta craiovenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.