Ministrul Muncii anunță când vor fi virate primele alocații mărite ale copiilor

0
275

Ministrul Muncii, Simona Bucura Opresuc, susține că alocațiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%, la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale și la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani. Primele alocații mărite vor intra începând cu luna februarie.

Alocațiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocații majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs.
„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Astfel, alocațiile vor crește după cum urmează:
– de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale;
– de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.
Conform execuției preliminare a bugetului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocațiile de stat pentru copii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.