Ministrul Muncii, Raluca Turcan : Peste 35.000 de bugetari vor trebui să opteze între pensie şi salariu

0
104

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că în România sunt 120.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul. Dintre acestea, peste 35.000 primesc salariu de la stat. Odată cu viitoarea intrare în vigoare a legii care intezice cumulul pensiei cu salariul de la stat, cei 35.000 vor trebuie să opteze pentru una dintre cele două venituri.

„În momentul de faţă această măsură nu este privită ca o măsură de a face economie la bugetul de stat, ci o măsură menită să încurajeze viaţa profesională activă. Avem o evaluare şi în momentul de faţă în România există peste 120.000 de persoane peste 65 de ani care au diferite forme de contracte. Aşadar sunt oameni în România peste 65 de ani care îşi doresc să muncească. Noi dorim să flexibilizăm relaţia dintre angajaţii peste 65 de ani şi angajatori.

Citeste si :  Premierul Orban anunta ca urmeaza in scurt timp retragerea diplomatilor proaspat numiti de PSD!

Sunt peste 35.000 de beneficiari de pensii speciale sunt angajate în sistemul public. Spun aproximativ pentru că sistemul de apărare şi ordine publică are propriul sistem de contributivitate şi informaţiile nu sunt în totalitate cunoscute. În momentul în care această lege intră în vigoare vom vedea câte contracte de muncă se suspendă”, a declarat Raluca Turcan.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.